Onsdag kväll den 11 maj och torsdagen den 12 maj 2022: Tråkkväll, digital mötesdag och en provocerande liten tok


 Kära dagbok…

Jesus Christ Superstar

Biljetterna blev sålda, så nu får nån annan njuta av de här konserterande herrarna på fredag.

Onsdagen blev en riktig tråkkväll. TV:n stod på utan att nån tittade. Jag var både trött och rastlös och hade svårt att koncentrera mig på att läsa. Varken min bok på gång eller det senaste numret av Antiktidningen funkade. Den senare bläddrade jag mest igenom. Blir väl mer läsning i helgen. Inte så mycket nytta blev gjord hemma, men jag lyckades förmedla en kontakt så Fästmön kunde sälja fredagens konsertbiljetter. Tråkigt för oss båda, för vi ville gärna gå på konserten. Bara det att datumet inte blev det bästa när konserten flyttades fram på grund av pandemin. Vi trodde att vi skulle mäkta med en konsert en fredag i Globen och sen åka hem, men Anna börjar jobba redan klockan sju dan därpå. Det får bli en mysig hemmakväll i stället med god mat och dryck. Nu blir det två andra som får gå på konsert till ett bra rabatterat pris.

Insatserna hemma på onsdagskvällen bestod av att jag tog reda på ren och torr tvätt från måndagskvällen. Senare på kvällen startade jag en uppdatering på min dator. Det tog sån tid att jag inte hann/orkade kolla om allt funkar som det ska efter det. Jag lär väl bli varse. Som tur är tog jag med mig jobbdatorn hem idag efter jobbet – jag ska åter igen jobba hemifrån en fredag (i morrn), nämligen. Det handlar om att jag ska tillbaka till företagshälsovården i morrn förmiddag och ta om några prover samt blodtrycket. Inför detta besök måste jag vara fastande. Min arbetskamrat A har förbjudit mig att komma till jobbet innan jag har ätit. (Det verkar som om vissa människor känner mig väldigt väl…)

Lucifer utsträckt på köksbordet

Onsdagen blev en tråkkväll, men det finaste mor har sätter hon visst på bordet., Här är det Lucifer.

∼ ♦ ∼

Torsdagsförmiddagen var full av möten, idag digitala via Zoom. Ja jag hann gå ifrån en liten stund emellan och ta en kaffe, men det var allt. Ute blåste det, men det var ljumma vindar trots att himlen var gråsvart. Det regnade av och till under dan. Mellan skurarna sken solen, men sen blev det ganska mörkt undertstundom.Tur att det finns lampor på sina ställen i stan. Just lamporna på bilden hänger i gränden mellan Åhléns och Forum mitt i stan.

Lampskärmar vid Åhléns

Tur att det finns lampor mitt i stan när himlen är mörk.

 

BitmojiTofflan sopar

Sandöknen i hallen sopade jag upp.

I kväll är jag ensam hemma med katterna. Det såg ut som om en tromb hade farit fram när jag klev över tröskeln efter jobbet. I hallen var det sandöken, på ett golv låg en hårboll i lite slem och i köket stod klockan stilla och kylskåpsdörren öppen. Bara att sopa, torka, dra upp klockan och stänga dörren. Men ändå. Vad hände..? Hmmm…

Jag tvättar – vad är nytt, liksom? Dammsugningen kan jag gott spara till lördag när det både ska vara dåligt väder och tänkbara oroligheter i området så att jag måste hålla mig inne. Oroligheterna hänger ihop med en tok som visserligen har rätt till yttrandefrihet, men som använder den enbart till ren provokation. Yttrandefriheten ska värnas, visst. Samtidigt undrar jag vad som hände med respekten för andra människor och deras tro. Sagda tok är uppenbarligen en väldigt liten människa.

∼ ♦ ∼

Idag är det massagens dag. Jag har nätshoppat en Flowfeet till mina onda fötter. Det tyckte jag att jag är värd.

Flowfeet

Den här har jag nätshoppat till mig själv på massagens dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 11 maj och torsdagen den 12 maj 2022: Tråkkväll, digital mötesdag och en provocerande liten tok

 1. Det var en bra present till dig själv, jag tycker det är så avkopplande att sitta med fotbad, men den där tar det nog en nivå till 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var min kompis Camilla i Stöllestan som lät mig prova hennes i somras. Det har varit en högt önskat apparat länge. På massagens dag slog jag till. Idag har jag fått meddelande om att den är på väg. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.