Onsdag kväll den 4 maj och torsdagen den 5 maj 2022: Seg i roten


 Kära dagbok…

Vilar under pläden med Onda drömmar och kaffe

Vilostund under pläden före mötet.

Nog tog jag mig igenom gårdagskvällens möte, men det var med nöd och näppe. Jag var – och är! – så himla seg i roten. Innan jag gick till mötet åt jag några mackor och drack både mjölk och kaffe. Sen vilade jag en stund ovanpå sängen, med en pläd, kaffe och min bok på gång. Lite nytta gjorde det väl. I ärlighetens namn hade jag ingen som helst lust att gå till mötet. Nu är jag en plikttrogen jävel och gick dit ändå. Vad gäller lördagen bad jag att få ett lättare arbete om jag ska delta. Jag ska koka kaffe! Ha ha ha, det är jag väldigt bra på. Dessvärre ser det ut som om vädret ska bli dåligt – just bara på lördag. Det ska regna mellan klockan nio och 15 – vår städdag i bostadsrättsföreningen pågår mellan tio och 14…

Fästmön jobbade till klockan 21 och kom hem nån halvtimme senare. Då hade jag i alla fall fått ur mig ett utkast till protokoll som jag skickade vidare till styrelsen. Sen satt Anna mest och messade med sin dotter som hon ska träffa i Berlin. Hon gav sig iväg nån gång mitt på dan idag. Det måste vara roligt att ha en vuxen dotter att träffa så där bara nånstans, utomlands… I Berlin har jag aldrig varit och är  väl inte så väldigt lockad av att resa till. Men visst vore det kul att resa mer. Jag ser fram emot Londonresan i juni!

∼ ♦ ∼

Getingstickarmen torsdag

Getingstickarmen i morse.

I morse väckte Citrus mig kvart i sex. Jag tvingade mig upp ur sängen och hällde upp kattmat. Sen lyckades jag somna om lagom tills larmet gick igång. Hoppas att Anna kunde sova ut ordentligt inför resan. Det har varit bråda dagar med klädbestyr och annat, så hon kanske somnar ovaggad i kväll – i Berlin.

För egen del har jag bestämt att inte ta nåt mer antihistamin den här gången. Jag har käkat typ halva kartan tabletter (fem piller, kanske). Armen är inte alls svullen nu, men ser fortfarande röd och nopprig ut. Vid stickstället ser det ut som ett gulnat blåmärke. Armen kliar och ömmar, fast betydligt mindre än de senaste dagarna. Det går åt rätt håll, alltså. Och ska jag dricka rödvin i helgen bör jag inte äta medicinen för i rödvin är det histamin, fick jag veta igår. Det hade jag inte tänkt på. Nu är jag inte så väldigt sugen på just rödvin, men nånting gott måste jag ju dricka och äta i helgen när jag är gräsänka. På söndag blir det väl handling som vanligt. Jag är ganska less på det, men det kanske beror på att jag är allmänt seg, bara.

BitmojiTofflan med brillor

Lite segt av Bokus att komma med rabatterbjudande dan efter min beställning. Eller så var det beräknande…

Seg kan en säga att Bokus är också. I morse kom ett mejl där jag erbjöds tio procent rabatt på allt. Bara det att jag ju skickade iväg min beställning igår. Sånt här kan göra mig rätt sur, faktiskt. Men det kanske inte var segt av Bokus utan beräknande? Nåja, jag har ett härligt bokpaket att se fram emot och en av böckerna var det ett särskilt bra pris på.

Utöver dessa beställda böcker ska jag få läsa och recensera en eller flera böcker skrivna av en person i huset där jag jobbar. Sånt kan vara… knepigt, men jag har lovat att inte vara elak och att ge konstruktiv kritik om jag har nåt mindre bra att säga om verken. Genren är inte nån jag vanligen läser, men jag ser det hela som en kul utmaning.

∼ ♦ ∼

Jobbmässigt har jag inte åstadkommit några storverk idag. Jag är seg och ganska orkeslös och kämpade mig igenom arbetsdagen. Jag gick hem och jobbade från klockan 14. Tisslingarna blev glada, förstås. Lucifer ville genast ut på balkongen och efter getingkoll fick han det. Citrus tiggde till sig godis från högra skrivbordslådan.

 

Bitmoji Tofflan med skrattande och bajssemojis

Cykla? Jag? Skitkul – NOT!

I morrn ska jag jobba helt på distans, mest hemma. På morgonen ska jag lämna in bilen på service och på eftermiddagen ska jag på hälsokontroll hos företagshälsovården, en present från arbetsgivaren när en fyller 50, 55 och 60. Jag ska få en del basvärden kollade, bland annat blodtrycket, och så ska jag konditionstestas via cykling. Det sistnämnda känns ganska meningslöst just nu, vilket jag också lär säga. För övrigt avskyr jag att cykla, även på en stillastående hoj.

Jag avskyr också en del cyklister. Just nu, när det är vår, tycks de föröka sig varje dag som går. Bara igår höll jag på att bli påkörd tre gånger, i morse på vägen till jobbet, blev jag nästan puttad av gångvägen av en kvinnlig galenpanna på cykel.

Cykelmonument i Motala vid Vätterpromenaden

Bästa cyklarna är de som står stilla, enligt min mening.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag definitivt inte ute och cyklar. Jag tänker läsa ut min bok och bara ta det väldigt, väldigt lugnt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 4 maj och torsdagen den 5 maj 2022: Seg i roten

 1. Men oj vilken reaktion det blev på sticket du fick, skönt att det är på väg åt rätt håll iaf !

  Trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det du ser på bilden i inlägget är ett nästan utläkt stick. Du skulle ha sett armen tidigare i veckan. Den var så svullen att jag nästan inte kunde böja handleden. Men jag gick ju emot sköterskans råd och tog antihistamin och då gick svullnaden ner redan efter ett par timmar.
   Ha en go helg! Vädret ser lovande ut – i alla fall i Uppsala! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.