Söndag kväll den 3 april och måndagen den 4 april 2022: Styrkor och svagheter, upprörd och besviken, men skit samma!


 Kära dagbok…

Söndagsmiddagen blev en sorglig historia. Jag kan inte med vare sig ugn eller häll och har tappat det lilla, lilla intresse jag hade för matlagning. Inte lyckades jag med korv och klyftor igår heller, utan Fästmön tog över så att det blev rätt och bra. Jag avskyr verkligen att känna mig dum vid spisen, men nu är det som det är. Vi har våra styrkor och svagheter. Inte vet jag om det är nån styrka precis att jag ogillar när det är skitigt. För tillfället känns det emellertid som om jag inte orkar ta tag i städningen mer än det allra nödvändigaste.

Kycklingkorv och klyftpotatis

Sorglig söndagsmiddag.


Vi kollade Harry Palmer och tog ett halvt glas rött. Vännen FEM
hörde av sig och det var kvällens glädjeämne. Det var annars en ganska trött stämning och ingen var på topp mer än Citrus, det lilla häftplåstret. Lucifer piggnade till när det kom fram ostbågar till vinet, dock.

∼ ♦ ∼

Snö på gården utanför huset 4 april 2022

Vädret gjorde mig upprörd och besviken.

Jag visste det – och trots det blev jag upprörd och besviken: det snöade i morse. Det snöade inte lite heller utan jävligt mycket. Mina arbetskamrater och min chef meddelade att de jobbade hemifrån idag. Själv ska jag jobba hemifrån i morgon förmiddag och sen vara ledig i morgon eftermiddag. På onsdag jobbar jag också hemifrån, det blir smartast så. Kommer vi hem sent på tisdag kväll kan jag i alla fall sitta vid jobbdatorn hemma senast klockan åtta på onsdagen utan att behöva gå upp 6.15. Den dan har jag för övrigt tre möten, alla via Zoom. På onsdag kväll är det styrelsemöte, men IRL.

Tisdagen annars då? Tja, en kollega anlände så småningom och snöandet gick över i regn. När jag gick hem var det snöblandat och det har varnats för en massa snö här under natten. Vet inte vilket som är bäst egentligen. Eller jo. Regn är bättre än snö. Jag hade mina vinterboots på fötterna och det var helt OK. Bara ett enda möte idag, men bevakning av funktionsbrevlådan, ett nytt initiativ från mig. Jag skummar, fördelar, hanterar inkomna mejl. Det funkar faktiskt ganska bra, enligt de närmast inblandade. För mig blir uppgiften ganska spretig, men den är både rolig och lärorik. Jag är ganska snabb, har jag upptäckt. Vi kör så här ett tag till dess att vi har utvärderat.

∼ ♦ ∼

I kväll händer inte mycket. Anna jobbar och jag läser, ungefär. Jag kör en maskin tvätt i skrivande stund. Krukväxterna fick vatten igår framåt kvällen, annars händer inte mycket i hushållet. Upprördheten och besvikelsen la sig så småningom. Det är bara att inse att man inte kan göra nåt åt vissa ting såsom vädret, även om min avdelningsdirektör erbjöd sig att ta all skit, även vädret.

Och när en kommer hem till den här söta tigglisan a k a Citrus, hon som vet att det finns kattgodis/mutgodis i översta skrivbordslådan, då är vädret sannarligen skit samma.

Citrus vid skrivbordet

Sötaste tigglisan Citrus vet att det finns kattgodis i översta skrivbordslådan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 3 april och måndagen den 4 april 2022: Styrkor och svagheter, upprörd och besviken, men skit samma!

 1. Eliza skriver:

  Uppskattar alla bilder… Men är nog den sötaste,och finaste bilden,på någon av Era katter!!!Alltså,sååå söööt…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Katterna ÄR väldigt söta. Och såna personligheter! Jag skulle kunna fota dem typ hela tiden, men jag har förstås inte möjlighet till det och jag tror inte att de skulle gilla det heller. Citrus, t ex, är ganska svårfångad på bild. Hon rör sig nästan alltid och är ffa på sin vakt. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.