Idus Martiae kväll och onsdagen den 16 mars 2022: Dålig sömn, härligt väder


 Kära dagbok…

Vardagsfrukost

Typisk vardagsfrukost för min del. Jag hinner läsa en stund.

Det finns inte så mycket att säga om kvällen till Idus Martiae. Jag tog reda på ren och torr tvätt, åt ett par mackor med kaffe vid skrivbordet hemma (det skulle stekas korv i köket och det har jag svårt för), såg Bäckström på TV samt läste boken jag har fått för recension. Det är en bra bok. Jag har påbörjat en recension till Akademibokhandeln, men den blir väldigt kort. Här på bloggen lägger jag ut en längre version, men inte förrän den 29 mars. Det är nämligen första recensionsdatum.

I morse vid frukosten hann jag läsa en stund till, trots att jag både skulle tömma pottor och bädda – där emellan duscha och sopa hallgolvet. Jag tog det ganska lugnt i morse, för jag hade en dålig natt. Vaknade vid halvtvå-tiden och var sen vaken ett par timmar. Det var omöjligt att somna om. Ryggen kändes av, men mest händer och fingrar så både domnade och värkte. I morse var jag därför ganska trött. Och tanken på att dagens sista möte klämts in klockan 16 gjorde mig inte lättare. Jag visste i förväg att jag skulle vara helt slut då.

Utsikt över ån mot Domkyrkan från St Olofsbron

Härlig promenad till jobbet i morse. Jag stannade till på S:t Olofsbron och tog den här bilden.

Men promenaden till jobbet är uppfriskande. I morse var det bara knappt två minusgrader och soligt. Det var skönt att gå och jag gick med långsamma steg. På upploppet fick jag sällskap av gårdagens lunchkompis samt en annan person jag har jobbat med tidigare. Det blev en härlig start på dan.

Annars blev det lite mindre härligt när jag avslöjade en sak som jag tycker att vi måste ta tag i och stävja eller försöka förbättra på jobbet. Vi gjorde lite planer för detta under morgonen. Till lunch fick jag sällskap av två av mina trevliga arbetskamrater. Eftermiddagen var helt vikt för möten från klockan 13 till slutet av arbetsdagen. Jag var inte hemma förrän runt 17.30. Dagens sista möte blev inte 30 minuter långt utan en timme långt. Men det var nödvändigt!

∼ ♦ ∼

I kväll blir det gissningsvis tidig sänggång, med läsning före och efter. I morrn kommer inget dagboksinlägg eftersom jag är borta hela dagen och deltar i en middag med min avdelning på kvällen. Det innebär att jag missar Antikrundan för andra gången den här säsongen. Det får jag leva med.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Idus Martiae kväll och onsdagen den 16 mars 2022: Dålig sömn, härligt väder

  1. Hoppas du fått sova bättre i natt – så att det var fullmåne på gång..

    Lång arbetsdag – det kanske hjälpte till och du var riktigt trött till kvällen 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.