Måndag kväll den 14 mars och tisdagen den 15 mars 2022: Hektiskt, men rent!


 Kära dagbok…

Det blev en hektisk måndagskväll, men… Som tur var hade Fästmön gjort iordning en rejäl portion mat. Jag hade bara fått i mig en macka och qwarj på jobbet och det var liiite för lite. Så underbart att bara värma indonesisk kyckling med ris i micron. Jag hade nämligen tusen saker att göra när jag kom hem och behövde desperat både mat och energi.


Efter maten strök jag en hög kläder
medan tvättmaskinen skötte om en svart tvätt. Sopor fick jag kasta manuellt.  Diskmaskinen skötte om disken. Den hann jag också senare plocka ur före läggdags.

Jag håller Victor Pavic Lundbergs bok Den som överlever

Verkar lovande. Jag har redan läst en femtedel…

Boken jag ska vara förhandsläsare av och skriva en recension om på uppdrag av Akademibokhandeln anlände igår. Den är på över 400 sidor. Recensionen ska levereras med viss tidspress, nästa vecka. Just omfång och tidspressen hade varit bra att få förhandsinformation om. Jag vill inte göra nåt hafsjobb, nämligen. Men… jag hade 100 sidor kvar av den sjunde Sebastian Bergman-boken. Snabbt bestämde jag mig för att läsa ut den först innan jag grep mig an Den som överlever. Nu blev det väldigt, väldigt spännande i slutet så jag läste ut boken – på en timme! Bokbytet gick därefter till en bok som kommer ut först på fredag nästa vecka. Det är också en kriminalroman. Och tack och lov börjar den riktigt bra och jag har i skrivande stund läst ungefär en femtedel redan. Jag tror inte att det blir nåt problem att hinna läsa, skriva och skicka in recensionen senast onsdag nästa vecka. Utöver den här boken har jag fått en förfrågan från samma förlag som ger ut Victor Pavic Lundbergs bok om jag vill recensera en annan av deras böcker. Det är också en kriminalroman, men den åttonde delen i en serie där jag har läst alla de tidigare böckerna och uppskattat mycket. Den boken släpps i lite närmare slutet av mars än Den som överlever.

Böckerna Som man sår och Den som överlever

Bokbyte från Sebastian Bergman till en ännu outgiven bok.


Tvätta, diska, stryka, läsa, kasta sopor och påbörja recensionsboken…
Ja, jag hann mycket igår kväll. Antiktidningen får ligga till sig till en kväll när det är kortare agenda. Jag avslutade måndagskvällen med att titta på brittiska kriminalserien Annika på SvT1. Den var lite i tramsigaste laget för min smak, tyvärr.

∼ ♦ ∼

Förbereder ett möte på jobbet med papper och penna

Mötesförberedelser med papper och penna.

Åter en kall, men solig morgon startade den här dagen. Idag hade jag ett par viktiga möten, bland annat mitt första medarbetarsamtal med min nya enhetschef. Det mötet gick jättebra! Utöver det jobbade jag på med inkommande ärenden av olika slag. Igår blev det klart att en av oss fyra i min grupp blir dedikerad till ett större projekt. Det innebär att vi andra tre måste se över rutiner och fördelning av arbetsuppgifter, bevakning av funktionsbrevlådor, kalenderieansvaret etc. Ja, det är mycket nu. Ganska pratigt stundtals där jag sitter och jobbar och det kan inte den fina utsikten skydda emot. Men jag gick ifrån och satte mig på annat håll en stund för att förbereda ett möte – med papper och penna.

Under lunchen hade jag ett avstämningsmöte med en bekanting som jag ursprungligen jobbade ihop med på samma avdelning – tills funktionerna delade på sig. Vi jobbar båda kvar i samma hus, dock och vid universitetsförvaltningen.

Raggmunk

Raggmunkslunch med en bekanting på jobbet.

∼ ♦ ∼

I kväll tänker jag inte göra mer än ta reda på gårdagens rena och torra tvätt och fortsätta läsa i boken jag har fått för recension. Vidare är det andra delen av Bäckström klockan 21. Jag har bokat tid för en utvändig handtvätt av bilen på fredag. Jag kan lämna på morgonen och hämta på lunchen. Det passar bra, för då blir det ett par lagoma promenader – jag ska jobba hemifrån då. Min rygg tackar mig för detta initiativ. Att själv tvätta bilen för hand låter sig inte göras just nu.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 14 mars och tisdagen den 15 mars 2022: Hektiskt, men rent!

 1. Du har fullt upp ser jag 🙂 Men, just läsningen är väl ett rent nöje hoppas jag trots recensionsuppdrag.

  Raggmunk – det var längesen..måste jag komma ihåg att göra snart

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja att läsa är ju det roligaste jag gör när jag är ledig, ungefär. 😛
   Det var jättegott, men vi kom så sent till lunchen. Jag skulle få tre stycken eftersom jag inte ville ha fläsk. Kollegan ville också ha raggmunk, så då fick jag nöja mig med två så att även hon fick lika många, Gott som tusan, med lingonsylt till. MUMS!

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Den nya serien Annika tyckte inte jag heller verkade något vidare. Synd. Hon som spelar Annika, vad hon nu heter, har jag sett i andra mycket bättre serier. Synd på en bra skådespelerska.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.