Mitt bokår 2022: Februari med lov – att läsa brittiskt


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i februari 2022.Februari och redan har årets andra månad passerat.
Det blev en brittisk månad, min läsmånad februari. Jag fick i slutet av januari personligen levererad en julklapp om fem band i en brittisk deckarserie. Den kastade jag mig över förstås. Dessutom läste jag dessa böcker på originalspråk, det vill säga engelska. Men några andra nationaliteter fick också lov att bli lästa av mig under månaden – trots att jag varken har februarilov eller läslov.


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Februari månads böcker 2022:

Jessie Burtons bok BekännelsenElly Griffiths bok The Zig Zag Girl

Florences Wetzels bok Annikas förrådElly Griffiths bok Smoke and Mirrors

Christina Wahldéns bok Enbart kvinnorElly Griffiths bok The Blood Card

Britt Peruzzis bok Stilla vattenElly Griffiths bok The Vanishing Box

 

Påbörjad i februari:

Stefan Ahnhems bok Den sista spiken


Den första boken jag läste ut under årets andra månad
var en roman (Bekännelsen). Men tro inte att jag för den skull dissar deckare. Näst lästa bok blev en spänningsroman/kriminalroman och totalt blev det sju sådana lästa i februari (The Zig Zag Girl, Smoke and Mirrors, Enbart kvinnor, The Blood Card, Stilla vatten, The Vanishing Box). Jag läste en skräcknovellsamling (Annikas förråd: en ondskefull novellsamling).

Av de böcker jag läste i februari är två (Enbart kvinnor, Stilla vatten) skrivna av svenska författare (Christina Wahldén, Britt Peruzzi). Fem böcker (Bekännelsen, The Zig Zag Girl, Smoke and Mirrors, The Blood Card, The Vanishing Box) är skrivna av brittiska författare (Jessie Burton, Elly Griffiths). En bok (Annikas förråd: en ondskefull novellsamling) är skriven av en amerikansk författare (Florence Wetzel). Jag gjorde en ny författarbekantskap (Jessie Burton). Sex av februariböckerna ingår i serier (The Zig Zag Girl, Smoke and Mirrors, Enbart kvinnor, The Blood Card, Stilla vatten, The Vanishing Box). Fyra av böckerna läste jag på engelska (The Zig Zag Girl, Smoke and Mirrors, The Blood Card, The Vanishing Box).

Jag köpte en av februariböckerna nya i pocket (Bekännelsen). Fem av böckerna jag läste i februari var julklappsböcker (The Zig Zag Girl, Smoke and Mirrors, The Blood Card, Stilla vatten, The Vanishing Box). Två böcker fick jag för recension (Annikas förråd: en ondskefull novellsamling, Enbart kvinnor).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i februari 2022. Av dessa fick x högsta omdöme (Bekännelsen, The Zig Zag Girl, Annikas förråd: en ondskefull novellsamling, Smoke and Mirrors, Enbart kvinnor, The Vanishing Box). Två  böcker (The Blood Card, Stilla vatten) fick högt omdöme.

Den bok jag läste i februari och som jag utnämner till månadens bästa är

Annikas förråd: en ondskefull novellsamling av Florence Wetzel

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.