Lördag kväll den 26 februari och söndagen den 27 februari 2022: Gott och eländigt, vinterutflykt och sen till Libanon och hem igen


 Kära dagbok…

Lördagskvällen bjöd på mycket gott att äta, men faktiskt lite mindre gott att dricka. Racletteosten, schweizisk, var lite seg. Smakerna var det inte fel på. Men… Besvikelsen över Harry var stor. Så stor att Fästmön faktiskt inte kunde dricka upp. Därför blev det var sitt halvt glas rött av nåt slag till schlagereländet och lördagsgodiset. Det var väl sämsta omgången (av schlagerpesten) den här vändan igår, vilket gjorde att jag mest satt vid datorn och inte lyssnade ens med ett halvt öra.

∼ ♦ ∼

Söndagsmorgon… Vaknade först av oss båda, mobilsurfade lite. Läste sen ut det fjärde Brightonmysteriet och bytte till en lånad bok som utspelar sig i svenska södern. Stefan Ahnhems senaste del i Fabian Risk-serien gav jag till Anna i julklapp. Den verkade läskig och bra med tanke på ljuden hon gjorde när hon läste boken, så jag ville förstås låna.

Det var en solig och ganska varm sista söndag i februari. Vi hämtade upp Annas snälla mamma mitt på dana och gjorde först ett besök till Slottet och Slottsträdgården för att inspektera ägorna. Allt såg bra ut, men jisses så mycket snö!

Anna och svärmor vid Slottet 27 feb 2022

Mycket snö i Slottsträdgården.

 

Solen utanför vinterkaféets fönster i Ulva

En sån solig sista söndag i februari 2022!

Därefter styrde vi kosan till Ulva kvarn. Där var det också en hel del snö och vi fick gå försiktigt för att inte halka på is eller i lera. Det blev en titt in i diversehandeln, men inga inköp. Ibland blir en liksom mätt på grejor bara genom att glo. Besöket avslutades med en fika på vinterkaféet. Och där fann jag mig tilltalad och handskakad av en Instagramföljare. Trevligt!

Annas snälla mamma ville inte följa med till Gnista och handla sen, så vi släppte av henne hemmavid efter att ha kört genom Gamla Uppsala hem. Anna och jag handlade en varuvagn full och det räcker väl några dar när vi från och med i morgon blir tre här hemma igen.


Efter att ha gett Tisslingarna mat smet vi ut
och gick bort till Byblos för att äta söndagsmiddag. Som vanligt åt jag för mycket och som vanligt var det väldigt gott och trevligt, med toppenservice. Idag bjöd kocken på pannacotta med hallonsås, en perfekt avslutning på en perfekt måltid.

Vi kom hem runt 19.30. Anna dammsög då Pojkrummet. Jag skrev en stund. Lagom till Allt för Sverige blev kvällskaffet klart.

Jobbväskan är packad, rena kläder framhängda. Jag är redo för en ny arbetsvecka!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Musik, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 26 februari och söndagen den 27 februari 2022: Gott och eländigt, vinterutflykt och sen till Libanon och hem igen

  1. Så skönt med sol i dag😊Härligt att du är redo för en ny vecka💪Kram!

    Gilla

  2. Det var ett härligt väder i helgen, speciellt lördagen här, söndagen blåste lite, men helt OK. Så skönt att vara ute när det börjar likna vårvinter !! Härligt att det snart är dags för säsong i slottet igen 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.