Tisdag kväll den 22 februari och onsdagen den 23 februari 2022: Haverier


 Kära dagbok…

Vi hade strömavbrott hemma igår. Eller vi och vi… jag var ju på jobbet när det hände, men var med och hjälpte till att ordna upp det hela. Stackars Fästmön var utan el – och kaffe – under två timmar på eftermiddagen. Jag ringde ett samtal, fick vägledning, kunde ringa Anna och hepp! så varde det ljus med mera igen. Den som orsakade strömavbrottet var troligen herr Katt som vandrade fram och tillbaka över spishällen varpå hällen slogs av och på ett flertal gånger. Till sist fick den nog och slog ut elen i hela lägenheten. Lucifer brukar gå just där när det tillreds nåt ätbart – men också när han vill ha nåt att äta. Vi är ganska säkra på att det var katten som var skyldig, för sen fungerade allt, även hällen och ugnen.

Stort Bokuspaket med min hand på

Dagens mest positiva: bokreapaketet!

Nu till gårdagens mest positiva händelse: ett gigantiskt paket med reaböcker från Bokus levererades utanför lägenhetsdörren med en duns, enligt Anna. CityMails brevbärare har ett och annat att önska. Det är inte första gången de slänger paket omkring sig. Ibland försöker de tvinga ner paket genom brevinkastet. Det går ofta inte så bra, för paketen är ofta större än brevinkastet. Nu hade lyckligtvis bara ena hörnet på själva paketet gått sönder. De sju böckerna inuti var oskadade. Tur för CityMail, det…

Tre av böckerna var till Anna i försenad julklapp (jag blev ju sjuk). Fyra var till mig (bara en av dem stod på inköpslistan…): Som man sår, Den besvärliga Elin Wägner, Handbok för språkpoliser och Ödesmark. Men det kan ju hända att jag lånar böckerna jag köpte till Anna också: Isbrytare, Som man sår och Polcirkeln.

 

Efter paketuppackning och bokutdelning behövde vi en rejäl go-fika. Ja, vi bröt vår späkning rejält. Anna tinade en kardemummalängd och saffranskaka och jag gjorde kaffe. Straffet lät inte vänta på sig, om det nu var ett straff. Jag fick fruktansvärd kramp på insidan av båda låren. Det gjorde så ont att jag for upp, skrek rakt ut och skrämde såväl katter som Anna. I en annan del av Köping glodde vi på för att försöka avleda det onda. Till sist släppte eländet och jag kunde till och med skratta lite.

Kvällsfika med längd och saffranskaka boken Stilla vatten

Go-fika behövdes igår.

Det blev för övrigt även bokbyte igår kväll. Nu har jag lämnat Alda Luppi och Rivieran och återvänt till Edgar Stephens och Brighton och den fjärde delen av Elly Griffiths Brightonmysterier. Efter den har jag ytterligare en del i Brightonmysterie-serien i min TBR*-lista att läsa. Del sex ska jag inköpa senare. Nu är ju nämnda hylla ganska full…

Böckerna Stilla vatten och The Vanishing box

Bokbytet igår tog mig från Rivieran tillbaka till Brighton igen.

∼ ♦ ∼

Onsdagen var skitkall och mulen. Jag tog stora dunjackan i morse igen för det var svinigt kallt och fällde ut dobbarna på bootsen. När det var dags för hemgång visade temperaturen runt nollan. Svettigt! Men det var en svettig dag rent allmänt, för i morse råkade jag ut för ett datorhaveri. Detta gjorde att en stor del av förmiddagens arbete inklusive ett möte blev ogjort. Som tur är fick jag god hjälp av två duktiga killar på supporten, F och A. Snabbt som tusan tog de emot min dator. En av dem började jobba med den, medan den andre installerade en lånedator. Vid 10.30 kunde jag jobba med lånedatorn. Efter trevlig lunch med Å kunde jag hämta min egen dator, fixad och klar. Eftermiddagen bestod av möten fram till klockan 15, en mugg kaffe och sen lite jobb.

Me time bitmoji

I kväll ska jag läsa och hänga med Tisslingarna.

I kväll jobbar Anna och jag och Tisslingarna får klara oss själva. Jag hoppas att lårkrampen håller sig borta och att ryggen fortsätter bli bättre. Det var nog ganska bra för den senare att jag inte kunde sitta och skriva så mycket på förmiddagen.

Jag ska inte göra nåt särskilt mer än läsa min bok på gång, tror jag. Det finns ingen ren tvätt att ta hand om och jag tänker inte tvätta i kväll. Kattpottorna har Anna tagit hand om de senaste dagarna. Det tackar jag och ryggen för. 

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.