Tisdag kväll den 15 februari och onsdagen den 16 februari 2022: Time flies…


 Kära dagbok…

Lucifer i soffan

Mitt sällskap igår kväll var Lucifer.

Tisdagskväll och det var tvätt, tvätt och tvätt samt disk. Men det var OK. Jag var ju ändå hemma och gjorde inget annat mer än läste min bok på gång och pratade med katterna. Maskinerna sköter ju merparten av jobbet, jag bara hänger tvätt och plockar ur ren disk. Tvättmaskin har jag haft sen jag flyttade hemifrån i samtliga mina lägenheter. Men diskmaskin hade inte mina föräldrar och det har jag inte haft alls förrän för fyra år sen när vi flyttade till Main Street. Jaa, det är fyra år sen. Jag flyttade dit på Alla hjärtans dag 2018, Fästmön kom dan därpå. Time flies…

Tiden flög inte direkt igår kväll. Jag läste mest, som sagt, och körde hushållsmaskiner. Hann precis hänga all tvätt och plocka ur all ren disk tills Anna kom hem från jobbet.

Födelsedagskort

En happy birthday blir det hoppas jag.

Vi ses inte så mycket nu sen jag började jobba på jobbet, men har båda sett fram emot en hotellhelg i Stockholm som vi har haft inbokad sen länge. Ursprungligen skulle vi gå på Jesus Christ Superstar i Globen då. När konserten flyttades fram två månader, drygt, på grund av osäkerheten kring pandemin, beslöt vi att ha kvar hotellbokningen. Så skönt att komma hemifrån en helg! Bara det att jag igår upptäckte att Anna jobbar just den helgen. Jag undrar hur vi tänkte, egentligen… Bestämt blev att hon ska försöka boka av och boka om så att vi får en hotellhelg i Stockholm veckan före min födelsedagsvecka. Jag ska sen vara ledig hela födelsedagsveckan. Vännen FEM har aviserat att hon gärna vill komma hit på själva födelsedagen och ett par dar till.

En annan vän har det tufft just nu. Jag kan inte ta över vännens sorg, men jag finns, jag finns och du vet exakt var och hur. Time flies, men jag är här.

Röda rosor i buskarna vid cykelparkeringen

∼ ♦ ∼

Paraplyställ som ser ut som paraplyer

Paraply krävdes idag.

Onsdagen bjöd på ett par, tre plusgrader, regn och blåst. Anna gick till jobbet utan vare sig paraply eller regnkläder, jag blåste upp till mitt jobb. Medvind är bra, fast inte för paraplyer.

Idag var det tre möten varav två upptog större delen av eftermiddagen. En kollega fyllde år och jag bjöd på lunch. Fick höra av två olika kollegor att de vill ha mig kvar där jag jobbar nu. Hoppas vissa andra hörde också. Jag råkade se hur örona växte. Medvind för mig. Inte bara tiden som flyger…

Mellan mötena ägnade jag mig åt diverse skrivjobb och mejlkonversationer etc. Jag skickade ytterligare en artikel på översättning och har nu tre på gång. Det får jag vara lite nöjd med idag, när tiden har flugit.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 15 februari och onsdagen den 16 februari 2022: Time flies…

 1. Vad fint att kunna finnas för en vän som behöver det💕Och hurra för fina kollegor som uttrycker sin uppskattning!

  Gilla

 2. Medvind är bra, både som vind och i övriga livet, härligt att få uppskattning !!

  Tur ni upptäckte att hotellhelg och jobb krocka, men det går ju lika bra med en annan helg nu när själva evenemanget var flyttat. Skönt med lite miljöombyte och se lite annat 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja medvind är bra, gärna i uppförsbackar. 😛
   Vi får hoppas att Anna kan boka om helgen. Den helgen evenemanget är flyttat till tror jag hon också jobbar, dessvärre… 😮
   To be continued…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.