Måndag kväll den 14 februari och tisdagen den 15 februari 2022: Korta träffar, gott att tugga på


 Kära dagbok…

Kvällsfika med boken The Blood Card o Förfadermuggen

Invigning av nya muggen vid gårdagens kvällsfika.

Måndagskväll och Alla hjärtans dag. Jag firade för mig själv. Fästmön jobbade, Gymnasisten satt i Pojkrummet och skrikpratade med nån via datorn och Tisslingarna låg utspridda och sov. Jag fick alldeles för fina presenter av min sambo, mina gåvor var så futtiga i år. Muggen jag fick var inte den som Anna hade tänkt köpa. Men den muggen är beställd! Nu fick jag i stället en jättefin mugg med Förfadern. Det blev invigning av den till kvällskaffet.

Jag skrev en del igår kväll efter kvällsmaten, men jag läste också. Jag har nu läst mer än en tredjedel av den tredje boken i Brightonmysterieserien. Såna spännande och bra böcker! Det går finfint att läsa dem på engelska också.

Swedish fikachoklad av Cecilia Nordström

Innan jag somnade beundrade jag den fina chokladen jag också fick av Anna.

Anna och jag hann träffas typ en halvtimme, trekvart när hon kom hem från jobbet, innan jag gick och la mig. Jag går ju upp 6.15 nu igen eftersom jag ska promenera till jobbet och jag vill inte börja vardagarna med stress, det är det nog av på jobbet, understundom. Men när jag går upp så tidigt måste jag också lägga mig tidigt. Med ögonmask, igår kväll (nej, ingen bild!). Tyvärr blir det då så att jag och sambon inte har så mycket tid tillsammans – att sova är ju inte riktigt att vara tillsammans även om man sover i samma säng.

Nu har vi emellertid umgåtts lite väl mycket i och med att jag har jobbat hemifrån, så det är bra om kan få lite egentid. Egentid blir dock nästan aldrig helt och hållet eftersom ett barn (visserligen myndigt) bor hemma. Jag fick beundra den fina chokladen jag hade fått i stället för dess givare, min sambo, innan jag somnade.

∼ ♦ ∼

Vegetarisk lasagne

En sorts vegetarisk lasagne till lunch. Det trevliga sällskapet fick inte vara med på bilden.

I morse var det bättre promenadväder, men för säkerhets skull tog jag vinterbootsen. Det finns fortfarande isfläckar här och var. Arbetsdagen var inte lika mötestät som gårdagen. Bara två möten, tack och lov, varav ett IRL med efterföljande vegetarisk lunch i trevligt sällskap.

Vidare har jag jobbat med en artikel, bland annat haft en mejldialog med en professor och ställt några frågor – och fått svar! – samt jobbat vidare med struktur på en del intranätsidor.

Och när jag gick hem var det fortfarande ljust ute…

∼ ♦ ∼

Hemma är det alltid skitig disk och smutstvätt att ta hand om, så det första jag gjorde var att fylla på diskmaskinen eftersom det som ska diskas inte hoppar in av sig självt. Sen fick katterna kvällsmat och jag micrade en skvätt kaffe innan jag startade tvättmaskinen. Nu är det dags för min kvällsmat, det vill säga Annas fisksoppa. På tur efter det ska diskmaskinen startas och tvätten hängas.

Men därefter är det jag som sätter mig i fåtöljen för att läsa min bok på gång. Och le lite åt den trevliga grannen som jag träffade på hemvägen, h*n som inte heller gillar semlor utan föredrar kanelbullar. Det är såna korta träffar, inte skitig disk och smutstvätt, som gör mig på bra humör just nu.

Kanelbulle med pärlsocker

Vore gott nu, men finns inte hemma.


Soppmakerskan jobbar ända till 21.30,
så vi kanske hinner ses fem minuter före läggdags.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 14 februari och tisdagen den 15 februari 2022: Korta träffar, gott att tugga på

  1. uppsalaewa skriver:

    Även jag var ensam på Alla hjärtans dag. Däremot var det födelsedagsparty i går och idag kommer äldsta barnbarnet på middag. Nästa vecka kommer B hem (hoppas jag).

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.