Söndag kväll den 6 februari och måndagen den 7 februari 2022: Mättnad, mackintresserade, manfall och marknad


 Kära dagbok…

Söndagskvällen gick i mättnadens tecken. Pong serverade god och fräsch mat. Det enda jag skulle kunna klaga på är att ölen kändes lite avslagen. Men nu gick jag ju inte dit för att dricka öl utan för att äta.

Hemkommen läste jag med paus för Allt för Sverige samt lite nyheter. Fästmön kom hem från jobbet och tog en kvällsmacka framför TV:n. Lucifer hoppade upp på bänken och blev helt galen när han såg… Karin Tegmark Wisell. Två gånger krafsade han på skärmen så att jag fick rya i. Han verkade helt galen i henne. Men sen fick både Lucifer och Citrus syn på att Anna åt macka och vände uppmärksamheten mot henne/mackan i stället.


Det blev bokbyte igår kväll också. Den ondskefulla novellsamlingen som jag fick för recension
i fredags slukade jag i helgen. Nu fortsätter jag med Brighton-mysterierna. Den andra delen utspelar sig under vintern 1951 och börjar med att två barn försvinner…

Blommor och böckerna Annikas förråd och Smoke and mirrors

Bokbyte från ondskefull novellsamling till försvunna barn i Brighton.

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan har ont i magen

Manfall på jobbet, men inte jag – än så länge.

Måndagsmorgonen var kall, men blev solig. Gissningsvis är det snorhalt ute nu när vattenpölarna har frusit på igen. I min grupp på jobbet är det manfall igen, när den andra av fyra drabbas av covid. I förra veckan var en tredje sjuk, dock inte i covid. Det blir verkligen intressant att se hur återgången till arbetsplatsen blir från och med nästa måndag. Gissningsvis är det väl min (o)tur att insjukna och det vill jag förstås inte. Gymnasisten fick sin tredje vaccindos i eftermiddags och vi har hittills klarat oss alla tre.

Min måndagsförmiddag bestod av tre Zoom-möten. På eftermiddagen kunde jag börja jag mer intensivt med en text som ska vara helt klar inklusive översättning om en månad. Och mellan för- och eftermiddag åt jag linssoppa med bröd och bok till lunch.

Lunch med linsoppa bröd och bok

Linssoppelunch med bröd och bok. (Och en liten ostbit…)

∼ ♦ ∼

Idag och i morrn är det Distingsmarknad på Vaksala torg. Jag har annat för mig efter jobbet denna måndag – en författarträff – men kanske blir det ett marknadsbesök på tisdag. Mer om författarträffen kommer i morrn!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 6 februari och måndagen den 7 februari 2022: Mättnad, mackintresserade, manfall och marknad

 1. Galet med smittan nu, 33 personer på Fors är aktiva covidfall, åker inte ut dit på ett tag tänker jag, dock i huvudsak personal i fabriken..

  Så Karin var inte populär ? 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja samma här. Och på måndag ska jag till jobbet, folk kallar till fysiska möten… 🤔
   Jo! Tvärtom. Karin ÄR populär. Han hoppade fram till rutan när hon dök upp. Men sen kom en macka… 😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.