Recension: Annikas förråd: en ondskefull novellsamling


Ett recenserande inlägg om en läskig samling noveller.


 

Florences Wetzels bok Annikas förrådI början av februari landade en rykande färsk bok på min hallmatta. Det var Florence Wetzels bok Annikas förråd: en ondsint novellsamling som hittat hit med brevbäraren. I den blå påsen låg även en hälsning från författaren samt en presentpåse med choklad och pins. Tack till författaren! Meeeen, har jag fått i uppdrag att recensera en bok låter jag mig inte mutas. Jag satte igång att läsa boken med blyertspenna i handen.

Boken innehåller 13 noveller. Samtliga är i alldeles perfekt lagom längd, den sista dock lite för lång, enligt min mening. Dessutom är de alla mycket spännande. Det förvånar mig lite eftersom det är en svår konst att skriva bra noveller. Dessutom är det här författarens första bok på svenska. Författaren är amerikanska och har tidigare enbart skrivit på sitt hemspråk engelska.

Jag är mycket imponerad. Det här är en alldeles lysande samling noveller. Språket är riktigt, riktigt bra och jag gör få språkliga anmärkningar. Författaren har ett fantastiskt flyt i sina berättelser. Meningarna är exemplariskt korta, ett grepp som ökar spänningen. I samtliga noveller bygger författaren direkt upp en ruggig stämning. Att katter är favoritdjur gillar jag, att barn inte är favoritmänniskor likaså. Asså, jag blir inte bara rädd för barn, jag blir rädd för en presskanna!.. I slutet av boken får läsaren veta vad som har inspirerat författaren till varje novell. Mycket intressent och roligt.

Toffelomdömet blir det högsta. Jag tror att jag har börjat gilla noveller – i alla fall om de är så välskrivna som dessa.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Recension: Annikas förråd: en ondskefull novellsamling

  1. Väntar hem den här, ska bli spännande att läsa! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.