Tisdag kväll den 1 februari och onsdagen den 2 februari 2022: Som man bäddar får man ligga


 


Kroppen kommer inte till ro

Eldslågor bakom stängda ögonlock

Jag undrar var i helvete det brinner

Kliar i höger armhåla och på vänster fotknöl

Värst är kramperna, sendragen i nån stortå

Jag fryser under duntäcket,

sen blir jag varm

Hjärtat slår så jag tror att det ska sprängas

Svårt att andas

Ska jag tända lampan och läsa en stund till?

Eller har det hänt nåt på Instagram?

Är det nån som har gillat mig, förlåt, jag menar mina bilder?

Lämnat ett avtryck på bloggen?

Bryr sig nån?

Tycker nån ens om mig överhuvudtaget?

Är det ingen som vill prata med mig?

Lyssna! Hör mina andetag! Jag lever! Jag är här. Bredvid. Intill.

Klarar jag verkligen av det jag ska göra under morgondagen?

Blåljus och sirener

i själen

∼ ♦ ∼


Kära dagbok…

Vilken överraskning, va?! Jag började det här inlägget med en dikt. Tja allt kan inte jämt och samt vara som det alltid har varit. Dikten ”tänkte” jag i natt när jag hade lite svårt att somna. Sen när jag hade tänkt den färdigt somnade jag och sov ganska bra. Kanske ska jag fortsätta med detta, att tänka dikter innan jag ska somna.

Have a purrfect birthday

En perfekt födelsedag tillsammans med katterna?

Jag hade en skön kväll igår. Tiden fördelade jag mellan min bok på gång och två vänner. Den ena ringde mig, den andra ringde jag. Ibland vill en snacka lite och då är det tur att jag har vänner som är intresserade av det. Båda mådde bra, en var ensam och en vill fira min kommande födelsedag med mig.

Både glad och rörd blev jag, för jag ser bara födelsedagen som ett problem just nu. Det går inte att planera nåt och jag vet inte vad jag vill göra heller. Det är ju inte precis så att tjocka släkten står utanför ytterdörren med blommor, presenter, sång och kramar. Kanske är den perfekta födelsedagen en dag jag tillbringar med katterna. Kanske är födelsedagen en dag som jag helst skulle vilja hoppa över.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan obegripligheter vid datorn

Möten och möten och möten…

I morse när jag vaknade var det visst ännu kallare än igår. Egentligen vill jag gå till jobbet, men tanken på kylan och halkan avskräcker mig just nu. Det är liksom uppför dit och nerför hem och väldigt halt, insåg jag igår. Det kanske får bli så att jag jobbar hemifrån till och med den 11 februari som det är bestämt sen tidigare.

Tre möten hade jag på arbetstid idag, ett möte är jag på nu i kväll. Avstämningsmötet med min nuvarande chef klämdes in på nytt i morgon, precis före ett annat möte. Men vi ska båda två till det mötet så det lär funka.

Selfie i stekarkeps

När jag lagar mat kan jag se ut så här.

Jag tömde kattpottorna före dusch och frukost. Katterna skrek och fick mat. Den stora ”bäbisen” hade färdigbredda mackor i kylen, jag behövde bara väcka inför dagens lektion. Diskmaskinen var full, så den startade jag efter frukost och tömde på lunchen. Detta är en typisk fördel med att jobba hemifrån, för jag skulle ju aldrig starta diskmaskinen och gå hemifrån för att jobba åtta timmar. Men det här hemmet… Det skulle behöva en rejäl storstädning på flera sätt än ett. Och jag mäktar inte med det. Jag skulle kunna tänka mig att köpa den tjänsten nån gång ibland. Min pappas familj hade hembiträde när han var barn och växte upp i Finland. Det är inte så jag vill ha det, med nåt tjänstehjon. Samtidigt är jag less på allt oavlönat och tröstlöst arbete i hemmet/hushållet med städning, tvätt, bäddning, sophantering, handling med mera. Och jo då, även jag lagar mat, senast i lördags åt oss båda. I söndags bjöd jag mig själv och några till på middag på lokal, men i måndags lagade jag mat åt mig själv. Igår åt jag köpepaj och sallad till middag. Men så gick jag och la mig hungrig också. Som man bäddar får man ligga. I kväll gör Fästmön spaghetti med två såser, en på kycklingfärssås till mig. Det ska bli gott med rejäl mat. Bara jag inte somnar på mötet.

Och jag fick i alla fall se solen utanför mitt fönster idag.

Solig februaridag utanför bokrumsfönstret

Solen idag utanför mitt fönster.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tisdag kväll den 1 februari och onsdagen den 2 februari 2022: Som man bäddar får man ligga

 1. Tycker din dikt är jättebra! Håller tummarna för fler delningar av dikter 🙂

  Gilla

 2. Jag tyckte också om din dikt❤️🤗KRAM!

  Gilla

 3. fruhatt skriver:

  Det var en mycket bra dikt anser jag.

  Angående att köpa städtjänster så gjorde vi det då barnen var små , vi jobbade och pluggade. Det är värt varenda krona och ger jue arbetstillfällen till människor. Äldsten jobbade extra för ett städföretag då han pluggade. Det var självständigt och förhållandevis bra betalt.

  Vi slutade med det då sönerna blev äldre eftersom de hjälpte till hemma ( någon motprestation för att få månadslöner ansåg vi var rimligt) det här resulterar att båda sönerna är väldigt bra på att städa. När jag mådde som sämst i covid så ställde de upp och handlade och städade till sin gamla Mamma.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Ja här bor vi tillsammans tre vuxna och två katter så det behöver städas ofta. Just nu dammsuger jag minst en gång i veckan, men det förslår inte.

   Gilla

 4. just på nätterna är det lätt att tankarna flyger runt i skallen, det kanske känns bättre att se dom på pränt och får lite distans, dagtid, skönt att du fick sova sen iaf !!

  Jag har också tänkt att det skulle vara skönt att någon kom och ”storstädade” nån gång, men har inte blivit av här än, mamma hade så sista åren, får se om man tar tag i det någon gång, framöver, sen 🙂

  Gilla

  • PS, cool stekarkeps 🙂

   Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det gör ofta det, på nätterna. Jag kan ligga och älta saker och försöka lösa jobbproblem och det är väldigt tärande i längden med såna nätter. Som du säger, ser man saker på pränt får man lite distans på dagtid, försöker jag intala mig.

   Här bor vi tillsammans tre vuxna och två katter och jag dammsuger minst en gång i veckan, men det förslår inte. Så snart blir det nog städfirma.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.