Måndag kväll den 31 januari och tisdagen den 1 februari 2022: Vad ska en annars göra?


 Kära dagbok…

Inte vet jag hur många maskiner tvätt jag körde igår kväll, men många var det. Vad ska en annars göra om inte nåt vettigt här hemma? Det finns liksom inget att göra om kvällarna just nu mer än att läsa, se på TV, tvätta eller städa. Eller moffa i sig nåt onyttigt. Det senare försöker jag låta bli under vardagarna. Resultatet visar sig, om än långsamt. Nu återstår 17 kilo till min målvikt. Fortsätter jag så här bör jag var där till sommaren. Om jag lever så länge.

∼ ♦ ∼

Vintern återvände i helgen. Sånt gör också att en drar sig för att gå ut efter jobbet om en inte har nåt direkt ärende. Så, som sagt, jag tvättade och hade TV:n på i bakgrunden medan jag läste som en galning. Nu har det faktiskt blivit bokbyte igen, från en för mig ny brittisk favoritförfattare till en av mina gamla favoritförfattare. Jag kunde inte låta bli att fullkomligt kasta mig från Bekännelsen över till The Zig Zag Girl som är första delen i The Brighton Mysteries av Elly Griffiths. Jag fick ju de fem första delarna i serien av Annas snälla dotter och Boy Wonder i julklapp, personligen levererad i söndags. Jag kan avslöja att jag redan är en bra bit in. Läsflytet på engelska är hyfsat och det blir förstås bättre ju mer jag läser. Sen är det bra gradstorlek på bokstäverna för mina slitna ögon. Men bäst av allt: jag har fyra olästa delar kvar…

Böckerna Bekännelsen och The Zig Zag Girl

Bokbyte från en bok av en för mig ny brittisk favoritförfattare till en bok av en av mina gamla brittiska favoritförfattare.


Innan jag kröp till kojs
åkte jag och hämtade hem Fästmön från jobbet. Hon hade fått jobba över, vilket inte är ovanligt när en jobbar med människor och är ansvarstagande och lojal. I gengäld fick hon sluta tidigare idag. Temperaturen hade krupit ner rejält, så jag tror att hon uppskattade att få åka hem i en varm bil. Hon började dessutom klockan sju i morse och skulle upp tidigt.

∼ ♦ ∼

Frukost med boken The Zig Zag Girl

En boktoks frukost.

För egen del satt jag inte vid jobbdatorn förrän halv åtta denna första dag i februari. Men jag tog det lite lugnt så här den första morgonen i februari. Jag vet ju att det ofta blir stresspåslag under arbetsdagen. Det var sju grader kallt och Anna tog sin thermokjol över jeansen innan hon gick iväg. Så ovanligt med ett kjoltyg hemma hos oss! Själv tömde jag kattpottorna, duschade och frukosterade innan jag började jobba. Frukosten bestod som vanligt av fil med bär och flingor samt svart kaffe och min bok på gång till – en boktoks frukost. En utmärkt start på den här tisdagen, så det blir en bild på det och inte på nån termometer som visar hiskeliga minusgrader eller att det snöar.

 

Idag hade jag bara två möten, varav jag blev kallad till ett så sent som igår. Det var ett avstämningsmöte med min nuvarande enhetschef, ett möte som blev ett telefonsamtal och sen avbrutet för att mötas nån gång senare. Men innan dess jobbade jag på med det jag hade på mitt bord och så passade jag på att ta ut en friskvårdshalvtimme. Det blev en kylig och halkig promenad under vilken jag passade på att köpa kardemummakaffe på Tehörnan och middag på Café Linné. Den senare var dock mera en lunchlåda med Västerbottenpaj och maaassor av sallad. Jag tittade också in på The English Bookshop, men som vanligt står ju folk i vägen och bara pratar där så jag gick ut ganska snabbt igen.

∼ ♦ ∼

I kväll är jag ensam hemma igen, vilket inte stör mig alls. Anna och Gymnasisten gick först och käkade och sen på bio med Annas snälla dotter och Boy Wonder. Ingen frågade om jag ville följa med, så det är väl en familjegrej. Dessutom känner de mig så pass väl att de vet att jag inte vill se Spiderman. I vart fall var det gott att träffa Engländarna i söndags. Tyvärr far de vidare norrut i morrn och i helgen flyger de hem igen. Gissningsvis ses vi senare i vår.

∼ ♦ ∼

Nu blir det fåtöljen och läsning. In English, of course.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 31 januari och tisdagen den 1 februari 2022: Vad ska en annars göra?

 1. Ja, nu ser man verkligen fram emot att våren kommer så det blir dagsljus några timmar även efter jobbet, annars känns det som kväll direkt man slutar jobbet,,det går iaf åt rätt håll ! 🙂

  jag vill inte heller se Spiderman, känns som det är mer Colins favorit, även om jag antar att just denna film är mer för ”vuxna” 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var soligt här idag, såg jag genom fönstret, och det blev inte mörkt förrän alldeles nyss, tyckte jag (klockan är 17 nu).

   Jag skulle vilja se senaste Bond-filmen på bio. DET är vuxenfilm, tycker jag, genren till trots. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.