Fredag kväll den 28 januari och lördagen den 29 januari 2022: Helgfrossan är inledd


 Kära dagbok…

Igår efter jobbet slapp jag gå med och handla. Fästmön och Gymnasisten traskade iväg tillsammans, medan jag och Tisslingarna höll ställningarna. Jag satt och läste en stund. Lucifer låg och snarkade i soffan. När Anna ringde från Korgtassen för att kolla ett eventuellt inköp, väcktes katten brutalt. Han blev megasur. Kolla blicken!


Vi åt middag ganska tidigt igår kväll.
Alla var vi väl hungriga. Gymnasistens mamma stekte två bitar nötkött till honom, medan vi höll oss till skaldjur från Korgtassen och vitt vin. Vi inledde med paté och gick via havskräftor till färska räkor. Jag fotade allt utom räkorna. Blev väl lite skraj, för plötsligt var Lucifer uppe på bordet och sprang mellan två tända ljus. Ingen skada skedd på katten, men jag skrek så han höll sig sen på avstånd.


Anna
och jag brottades lite med TV4 Play
som funkar uselt på TV:n. Det var knappt så att vi kunde se den tredje delen av Professor T för alla avbrott och omstarter. Det krävdes var sin ostassiett och ripasso i glasen efteråt. Jag läste lite också. Boken är bra och så himla… annorlunda på nåt sätt.

Ostassiett ripasso och boken Bekännelsen

Ostassiett, vin och litteratur för att lugna humöret efter TV4Plays alla avbrott och omstarter.

∼ ♦ ∼

I morse var det min tur att få veckans första sovmorgon. Anna gick upp och väckte 19-åringen som skulle iväg på lördagsskola och därefter till sin pappa. Ytterligare syskon med respektive ska dyka upp där i kväll om allt går bra.

Men en runt en kvart i nio slog jag upp mina ljusblå för att läsa en stund och dricka kaffe på sängen. Somliga tog för mycket insulin och blev tvungna att hasta upp och kasta i sig frukost och kakor. Lite senare intog även jag två rostade mackor med marmelad och ost i sängen. Vi fick besök i sovrummet av Tisslingarna. Lucifer la sig på sin filt, medan Citrus föredrog att lägga sig på min resväska bland dammet under sängen. Därför blir det bara en bild på Lucifers nacke.


Jag åtog mig att åka till ICA Gnista och handla.
Så mycket skulle jag inte ha, men det blev fyra kassar, en låda kattmat och en låda kattsand. Tänk, jag tog den sista lådan kattsand affären hade! Men nu har vi så vi klarar oss ett tag. Den nya sanden som Anna köpte och fick hemkörd tycker jag nästan är bättre, för den dammar mindre. Katterna har inga problem med den heller utan gör det de ska på den. Mitt enda problem är min onda axel som visserligen är bättre, men som känns av när jag bär till exempel lådor med kattsand och kattmat.

Medan jag var och handlade i Gnista gick Anna ett ärende på stan. Hon kom också hem med ett par påsar, vilkas innehåll vi avnjöt under eftermiddagens två (2) fikapauser. Först blev det toscamazariner, sen blev det russintoppar. Kakorna kom förstås från Butiken på hörnet.

∼ ♦ ∼

Vi ska försöka ta oss ut i regnet på ytterligare ett par ärenden innan vi i kväll lagar till och äter pulled turkey. Kanske ser vi på Stjärnorna på Slottet och ännu mera kanske filmen Tove, som Anna trodde att vi skulle gå iväg på bio och se. Den går på SvT i kväll och finns även på SvT Play.

I morrn får vi förhoppningsvis långväga gäster!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.