Lördag kväll den 22 januari och söndagen den 23 januari 2022: Litterära temperaturskiftningar och verkliga


 Kära dagbok…

Lördagskvällen blev Lugn med stort L. Vi lagade inte ens mat. I stället mötte jag Fästmön på hemvägen och vi köpte kebab med oss hem. Av kyckling, för min del, förstås.

Kycklingkebab strips sås grönsakler Staropramen

Kycklingkebab till lördagsmiddag.


Vi kollade på Stjärnorna på Slottet, Grynet Molvigs dag.
Det var som vanligt ett intressant program. Roligt att få veta varför hon kallades Grynet. Hon kunde nämligen lika gärna ha blivit kallad… Polenta

Till kvällskaffet blev det chokladorgier. Tre kinderegg maxi hade legat i skafferiet sen jul. Dessa plockades nu fram. Tänk dig, kära dag, ett kinderegg på 100 gram, visserligen ihåligt, men… Jag åt en halva och satte därefter samman tre delar (tog en evighet!) till en räv med solbrillor och en mugg kaffe i handen, passande nog. Även Anna lyckades få ihop sin leksak, en ren. Det tog vi var sitt glas rött på!

Mellan Tisslingarna rådde tillfällig vapenvila. De delade soffan och sov i var sin ände av den. Anna och jag gick och la oss tidigt för att läsa.

Citrus och Lucifer sover i soffan

Tillfälligt vapenvila mellan Citrus och Lucifer.

∼ ♦ ∼

I morse var det varmare än igår. Temperaturen steg under dagen över nollan, faktiskt. Jag kunde sova till klockan åtta, kors i taket. Gymnasisten kunde sova ännu längre, så det blir inte renbäddning förrän i kväll. Jag inledde med att läsa de sista cirka 120 sidorna i boken om ett hett och blåsigt Darwin, Australien. Sen blev det bokbyte till finska järnnätter. Båda böckerna är julklappsböcker, den förra från arbetsgivaren, den senare från vännen FEM.


Jag provade vetekudden och Linnex på axeln igår kväll
och det var bra. Vetekudden har jag värmt på av och till under dan.

Söndagen har annars gått och inte har jag gjort mycket annat än det vanliga, det vill säga tömt kattpottor, fyllt på dem med sand, bäddat, gått med sopor och varit till ICA Gnista och handlat. Somliga hade önskat entrecôte till middag, men så vidlyftigt blir det inte när andra ska äta rester. En förhoppningsvis OK bit nötkött kom jag hem med i alla fall. Jag, som inte har köpt annat kött än fågel på jag vet inte när… Hoppas den blir OK. Annas snälla mamma telefonerade jag med en stund på förmiddagen, men hon behövde inte få hem nåt. Det blev bara två påsar idag, vilket onda axeln och jag var glada över.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag börja förbereda dagens middag. Av två lediga dagar återstår bara en kväll. I morrn startar en ny arbetsvecka och på tisdag ska jag försöka ta mig till jobbet om axeln inte är alltför ond.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 22 januari och söndagen den 23 januari 2022: Litterära temperaturskiftningar och verkliga

  1. Jag såg också Grynets dag, kul att få en bakgrund som man inte hade någon aning om alls faktiskt 🙂
    trist med axeln, hoppas på snar bättring !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.