Onsdag kväll den 19 februari och torsdagen den 20 februari 2022: Inte roligare än så, livet


 Kära dagbok…

Onsdagskvällen blev relativt lugn. Jag tvättade flera maskiner. En tvättkorg fylls så lätt när vi är tre trots att till exempel inte jag rör mig ute i verkligheten så mycket och kan jobba i pyjamas, i princip. Eller naken, som Annas snälla mamma sa igår när jag telefonerade med henne. Fast jag måste förstås ha nåt på överdelen eftersom den syns i datorkameran… Nja, naken är jag inte när jag jobbar hemifrån, jag sitter dessutom vid ett fönster. Men jag kan ha jeans med massor av hål i och mjukisbrallor av varierande snygghet.

På kvällarna är det garanterat mjukare kläder som gäller. Igår kröp jag upp i fåtöljen och läste och kollade på TV. Till sällskap hade jag Tisslingarna. Lucifer har inte mått så bra. Han kräktes ett par gånger igår på dan och hade ingen större aptit. Igår kväll och i morse verkade han helt OK. Vi busade lite och när Fästmön kom hem strax före klockan 22 busade hon lite mer med dem. Sen blev båda trötta och slängde sig på golvet i Salen och betraktade oss.

∼ ♦ ∼

Genom köksfönstret droppar på fönstret snö utanför

Droppar på köksfönstret och vitt på mark och tak…

Det regnade igår när Anna promenerade hem från jobbet. Nån timme senare började det snöa. I morse var det vitt på mark och tak, men droppar på fönstren. Blötsnö? Nja, ett par, tre minusgrader var det.

Jag tömde kattpottorna och funderade över var jag ska få tag i kattsand. Den vi brukar köpa har varit slut i ett par veckor nu, men vi har en kartong kvar. Kanske nåt jag får snoka reda på i helgen.

Torsdagen innebar jobbmässigt endast två möten för min del, men det ena var ett längre arbetsmöte, det vill säga ett möte där vi inte bara pratar utan gör saker. Jag avvek dock tidigare eftersom jag faktiskt behövde hoppa ur de trasiga jeansen och ge mig ut i verkligheten. Dels hade jag tid för klippning, dels skulle jag hämta en vara jag hade nätshoppat.

På en bild ser jag mycket arg ut och det var jag på de små håren som letade sig in i näsborrar, ögon, öron och andra hålor. Den andra bilden visar hur nöjd jag blev med Igors klippning.

 

Matlåda med imam och olivolja från Myrtos

Godsaker från Mýrtos. Jag ska äta imam, en grekisk vegetarisk rätt.

När jag ändå var i faggorna passade jag på att besöka Mýrtos och köpa med mig en matlåda med tillbehör hem samt en flaska olivolja. Nu blir det fest – på imam. Och namnet till trots är det en grekisk vegetarisk rätt med aubergine och fetaost.

Innan jag gick hem slank jag in på apoteket i S:t Per för att handla två saker som jag glömde köpa i tisdags. På en skylt vid entrén till apoteket står att det får vara max 4 kunder inne samtidigt. Antingen kan folk inte läsa eller så kan de inte räkna till fyra. Man tar sig för sin panna. Stackars tjej som jobbade där och som tvingades argumentera med kunder.

∼ ♦ ∼

Även i kväll jobbar Anna. Jag tänkte också jobba lite med strykjärnet, allt för att kunna ställa undan lådorna med juldukar långt in i linneskåpet… Gårdagens tvätt bestod nämligen av mina sambors kläder och en jädra massa jukdukar. I helgen, om inte nån hinner före, ska jag ta ner julgardinkappan i köket och byta ut den mot en mer vårlig. Jag ska också bädda rent och städa, det vill säga utföra de sedvanliga helgnöjena. Livet blir inte roligare än så. Dessutom har jag fått väldigt ont i höger axel. Det är mycket oskönt när en skriver, allra helst. Givetvis har jag dragit på Linnex flera gånger under dan, men axeln skulle behöva vila.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis har jag också jävligt svårt att förstå att Uppsala kommun lägger 30 (trettio) miljoner kronor på att renovera Stora torget IGEN. Varför inte lägga pengarna på nåt vettigare som till exempel äldrevården? Kanske utbilda några undersköterskor??? Igår kväll på nyheterna hörde jag om äldrevård som beordrade covid-positiv personal utan symtom att jobba. (Dock inte i Uppsala, ska tilläggas.)

BitmojiTofflan I need answers

Hur kan Uppsala kommun lägga 30 miljoner på renovering av Stora torget IGEN?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 19 februari och torsdagen den 20 februari 2022: Inte roligare än så, livet

 1. Jag är tacksam över att jag inte kan jobba hemma, lokalvårdare som jag är. Uppskattar så att komma hemifrån. Katter är roliga när de busar på kvällen.😊😊Kram på dig, snart helg❤️

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det finns väl några fördelar med att kunna jobba hemifrån, men jag är av den åsikten att jobba vill jag göra på jobbet. När jag är hemma vill jag vara privat.
   Jepp, busiga kissar finns det här och ja, helgen är nära!
   Kram!

   Gilla

 2. Snygg fräsch frisyr – alltid skönt att vara nyklippt !

  Jobba naken, det skulle nog kännas märkligt 🙂 jag brukar ibland duscha strax innan jobbet och sitter då i badrocken en stund innan jag klär mig, men det känns inte alls bekvämt utan bara gör det så insmord hudlotion ska få gå in i huden innan jag klär mig.

  Trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Håret är väldigt lättskött. 😁

   Nej, jobbar naken gör jag inte, men jag får ibland snabbt byta överdel eftersom jag kan sätta på mig lite ”hemmakläder” med hål i och så. 😬👈🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.