Ett dödligt tillstånd


Ett inlägg om den trettonde delen i Ann Lindell-serien.


Kjell Erikssons bok Ett dödligt tillståndI mellandagarna kutade jag till Akademibokhandeln och köpte mig själv två efterjulklappar. Skälet var att jag hade tio procents rabatt fram till årsskiftet. Sånt kan inte lämnas outnyttjat. Två böcker inhandlades och nu har jag även läst bok nummer två. Det är Kjell Erikssons trettonde bok om Uppsala-polisen Ann Lindell, Ett dödligt tillstånd.

Den här gången står inte Ann Lindell i centrum utan hennes före detta kollega Sammy Nilsson. Sammy vaknar upp efter en hjärtoperation på Ackis. Plötsligt hör han en röst som tillhör en mördare han har jagat. Personen ligger i sängen bredvid. Naturligtvis är Sammy för dålig för att jaga mördare. Först efter några veckor är han på benen. Då har han kontaktat Ann Lindell för att få hjälp. Spåren leder från Uppsala, via Tunakolonin, ner till södra Sverige. Mördaren bär samma namn som Fästmöns bror…

Redan från början är boken spännande. Författaren är mycket skicklig och eftersom jag har läst samtliga böcker i serien är karaktärerna gamla bekanta. Ann Lindell kan ibland påminna om Mons Kallentofts Malin Fors, men Ann Lindell har några mer… milda drag. Ett intressant grepp är att mördarens identitet är känd och att läsaren också får följa mördaren.

Jag tycker att det är roligt med skildringarna från Uppsala. Eftersom författaren har bott länge här vet han hur stan ser ut. Men kanske är det i dagsläget väldigt få planerade hjärtoperationer som utförs på Sjukstugan i Backen, pandemi och personalbrist sätter stopp för det.

Men mest gillar jag förstås spänningen. Slutet på mördarjakten är väldigt otäckt. Även om Ann Lindell står i bakgrunden gillar jag den här boken. Mycket!

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Ann Lindell-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna:

 1. Den upplysta stigen
 2. Jorden må rämna
 3. Stenkistan
 4. Prinsessan av Burundi (läst innan jag började blogga och därför inget inlägg)
 5. Nattskärran (läst innan jag började blogga och därför inget inlägg)
 6. Nattens grymma stjärnor
 7. Mannen från bergen
 8. Den hand som skälver
 9. Svarta lögner, rött blod
 10. Öppen grav
 11. Den skrattande hazaren
 12. Dödsuret
 13. Ett dödligt tillstånd (se texten ovan!)

Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.