Trettondedagsafton 2022: Det personliga valet – egoism!


 Kära dagbok…

Selfie efter dos 3

Vaccination är självklart för att skydda mig själv och andra från svår covid-19-sjukdom. Här har jag just fått min tredje dos.

Det var bra att jag fick min tredje dos vaccin på trettondedagsafton! Jag fick ett annat vaccin än de två tidigare gånger. I maj och i juli fick jag Pfizer, nu fick jag Moderna. Och det är bra att blanda, sa sköterskan som stack mig. Jag litar på det. Sen är jag fullt medveten om att jag fortfarande, tre doser till trots, kan både bli smittad och smitta andra. Men chansen att jag blir mindre sjuk om jag blir smittad är större. Så ingen tvekan för min del. Jag skyddar mig själv och jag skyddar andra, inte till 100 procent, men betydligt mer än inte alls.

Att vaccinera sig mot covid-19 är en självklarhet för mig. Det blir också mycket enklare om nu regeringen beslutar om vaccinbevis på krogar och i affärer. Den som inte är vaccinerad ska inte få möjlighet att smitta andra i högre grad än en person som är vaccinerad. När det gäller en pandemi och vaccination mot det virus som orsakar den tycker jag att det känns jävligt egoistiskt att hänvisa till ”det personliga valet”. Sen accepterar jag dock att det finns andra skäl, till exempel viss annan sjukdom, till att avstå vaccination, men ”det personliga valet” köper jag icke!

Nu är det bara att vänta och se om jag får några biverkningar. M, som var och tog sin trea igår på samma ställe som jag idag, hade fått frossa i natt men mådde bra igen idag på morgonen. Annas snälla mamma, som jag ringde i eftermiddags, hade också fått frossa dan efter, men det hade gått över på en dag.

Jag åkte hem, utförde en del styrelseuppgifter och dammsög sen. Meddelade ordföranden min syn på fördelningen av poster i styrelsen – och ordföranden blev glad och nöjd. Vi får se om andra känner samma lika.

Bok och penna som har skrivit ett hjärta

Jag utförde en del styrelseuppgifter.


När det gäller det viktiga IRL-mötet på jobbet på tisdag
har jag bara fått svar från en berörd chef av två. Den chefen tyckte att vi skulle Zooma i stället. Det tycker inte jag. Skälet är att detta är ett viktigt möte för mig och ett möte som jag kan bli upprörd av – och jag är inte ensam hemma den dan. Där jag sitter och jobbar finns det ju ingen dörr utan dörrhålet vetter ut mot hallen där det kommer och går folk och djur, spolas i kranar, pratas etc. Jag vill ha ett avskilt, enskilt möte med mina två chefer. Så förslaget nu är att flytta mötet på framtiden. Vi får se vad min ordinarie chef säger om detta när h*n vaknar till liv.

∼ ♦ ∼

Det blev varmrökt lax med kokt potatis, sås och grönsaker till middag. Jag sprang till Systembolaget och köpte en flaska vitt. Vi tog var sitt glas.  Ett personligt val. Det är ju trots allt… Trettondedagsafton…

Laxmiddag med Lucifer på bordet och monster i hörnet

Lucifer, lax och ett glas vitt på middagsbordet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Trettondedagsafton 2022: Det personliga valet – egoism!

 1. Känns självklart att ta vaccin, jag tog tvåan i augusti så får vänta en månad men kommer ta den så fort vi får boka. Ha en skön trettondagsafton !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag tog på dagen 6 månader! Det var inga köer och glest med folk, så jag undrar om de har maxat bokningarna eller om folk bara skiter i att gå dit trots bokning… 🤔

   Ha en skön trettonhelg du också! 👋🏻

   Gilla

 2. Härligt med tredje dosen! Längtar till jag kan ta min. Fick feberfrossa på natten efter andra så väntar mig nästan något liknande efter tredje.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har bara haft ont i armen, som träningsvärk, efter de två första doserna. Just nu är det också det enda jag känner efter trean. Hoppas att det inte blir mer än så.

   Gilla

 3. Håller med dig angående vaccinering och ”det personliga valet”. Önskar dig en skön, röd dag❤️och här blir det kanske ett litet glas vitt i kväll😊✨

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.