Tisdagen den 4 januari och trettondedagsaftons morgon 2021: Dagarna passerar…


 Kära dagbok…

Dagarna passerar och jag är ledig. Ändå går tiden ganska snabbt. Annas snälla mamma frågade mig i telefonen häromdagen vad jag gör om dagarna och hur jag får dem att gå. Inga problem, de bara… passerar.

Jag läser mycket. I måndags kväll blev det bokbyte igen. Nu är jag inne på den tredje boken det här nya året. Bytet gick från arkeologi och mord till författarskap och självmord. (Från Elly till Elin, för övrigt…) Två väsensskilda böcker… Jag har haft en dialog på Instagram med författaren till den förra. Roligt! För övrigt har jag anmält mig på författarträff på Akademibokhandeln nästa vecka med författaren till boken jag läser just nu. Boken, som jag fick i julklapp av Fästmön, är redan signerad av författaren. Den var hett önskad av mig! Och nu har jag förmånen att få läsa den…


Men jag förflyttade mig ut ur hemmets bubbla
och träffade en kompis igår också. M, en av dem jag har känt längst här i Uppsala och som dessutom är född här (mycket ovanligt!). Vi sågs på Churchill Arms igen, drack fyra öl vardera och åt pubmat. Puben har ändrat sin meny lite, vilket jag uppskattade. Visserligen såg Yorkshirepuddingen inte ut som det den var, men den smakade OK. Kycklingen var också god. Fast bäst var samtalet med M. Jag är så glad för de här träffarna, mitt i M:s sorg blir jag glad… Jag tror att också M känner glädje sorgen till trots. Och även om våra liv har tagit svängar ifrån varandra blir det aldrig pinsamt tyst. Det finns alltid ämnen och ting att avhandla. Jag uppskattar de här mötena, verkligen, väldigt mycket.

∼ ♦ ∼

En tredjedel läst av Eufori och kaffe på sängen

Bara trekvarts läsning och kaffe på sängen i morse.

I morse hade det blivit vinter igen. Jag vaknade före mitt ställda alarm, för nu på morgonen är jag lite på helspänn. Det blev trekvarts läsning och kaffe på sängen. Mitt på dan idag ska jag få tredje vaccindosen. Den här gången vet jag vad som gäller, att själva sticket inte gör ont. Får jag samma sorts vaccin som sist brukar jag bara få lite ont i armen, typ träningsvärk.

Så nu ska jag göra mig redo att möta trettondedagsafton, med stick, vinterväglag (jag ska åka bil ut till Fyris Park för vaccinet) och allt vad dagen för med sig.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.