Annandag nyår 2022: Försoffning eller idegång, vilken idé…


 Kära dagbok…

Nattfalkarna och kaffe på sängen

Start på dagen.

Idag är det annandag nyår. Eller min mormors, min mammas och vännen FEMs yngsta barnbarns namnsdag. Jag firar genom att tänka på dem. Och koppla av.

Det har varit en lugn annandag nyår/Sveadag. En rejäl sovmorgon inledde dan och därefter läsning och kaffe på sängen till lunchtid. Nu har vi bestämt att försöka vända tillbaka dygnet. Fästmön ska iväg och jobba i morrn igen, medan jag är ledig en vecka till. Det kan kännas som en evighet, men jag vet nog att dagarna går snabbt. Jag har en del inbokat, som möte i morrn kväll och vaccindos nummer tre på onsdag. På tisdag ska jag göra nåt ovanligt roligt – träffa en av mina äldsta Uppsalavänner igen.

Med den rejäla sovmorgonen följde lite ont i höger skulderblad. Då lånade jag massagekudden jag gav Anna i julklapp och nu i kväll är det onda nästan borta.

En annan julklapp som jag gav Anna har jag också lånat. Det är Ninni Schulmans senaste bok i Magdalena Hansson-/Hagfors-serien, den sjunde och sista, enligt Anna. Tänk att jag behärskade mig ända till i kväll med att fråga om jag fick låna boken – Anna läste ut den i eftermiddags…

Jag har läst ut två av mina fem julklappsböcker (Elly Griffiths Brighton-serie inte inräknad eftersom jag inte har fått den än). Jonas Moström blev glad för mitt blogginlägg om hans bok (julklapp från Jerry) och tackade mig på Instagram. Elly Griffiths senaste Ruth Galloway-bok köpte jag till mig själv som efterjulklapp. Författaren önskade mig njutning av såväl godis som bok efter att jag postat en bild på Insta. Jag tycker att det är roligt när författare interagerar med läsare och slänger iväg några rader. Det visar att de uppskattar att en visar upp deras verk och att de inte är några divor (undantag finns).


Vi tog en promenad till Korgtassen idag, Anna och jag,
för att köpa middagsmat. Annars har vi som sagt mest tagit det lugnt, fikat, ätit godis, läst etc. Jag har läst cirka en tredjedel i Nattfalkarna redan. Vidare ringde jag Annas snälla mamma för att kolla läget. Hon har gjort stora framsteg i tusenbitarspusslet vi gav henne i julklapp!

I kväll gjorde vi det enkelt för oss och värmde varmrökt lax i micron. Till firren åt vi olika såser och kokt potatis. Jag fick ett glas vitt som blivit över från nyårsaftons hummersås.

Varmrökt pepparlax med potatis och chilihollandaise

Enkel middag på annandag nyår.

∼ ♦ ∼

Försoffningen har snart gått lite för långt, så i morrn eftermiddag tänkte jag ta en längre promenad. Fint att det ska regna då… Vädret är verkligen fram och tillbaka – i natt snöade det, i morse töade det. På onsdag ska det bli skitkallt igen. Och snöa. Jag kanske går i ide helt. Vi får se.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Annandag nyår 2022: Försoffning eller idegång, vilken idé…

 1. uppsalaewa skriver:

  Att gå i ide är nu bästa idé. Vädret gör mig på dåligt humör och jag vill inte gå ut.
  God fortsättning på 2022 önskar jag dig och fästmön!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag skulle gärna vilja ta långpromenader nu när jag är ledig, men antingen är det jättehalt eller också vräker regn eller snö ner. Det lockar inte.
   God fortsättning på nya året önskar även jag dig och B!

   Gilla

 2. Den serien av Ninni har jag också läst (lyssnat på) riktigt bra 🙂

  Det har verkligen varit uselt promenadväder, även om jag bara tar väldigt korta just nu, så är det isfläckar och knögligt, inte kul alls..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Anna läste ut boken snabbt och jag ska snart läsa den. Ninni Schulman skriver jättespännande böcker!

   Idag gick jag till affären, bara, typ 2 x 10 minuter…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.