Nyårslöfte? Nä, men bokmål


Ett inlägg om statistik och mål.


Tofflans bokår 2021 91 titlar lästa

Jag nådde inte upp till bokmålet 2021 på 110 böcker.

Nyårslöften? Nej, inte diowekt*. Jo, jag har lovat mig själv att ta tag i min jobbsituation. Den måste bli 100 procent bra under det första halvåret i år, annars hamnar jag ju i helvetet igen.

Utöver det har jag satt ett bokmål. År 2020 läste jag 102 böcker. För 2021 satte jag ett bokmål på 110 böcker. Dit nådde jag inte, jag slutade på 91 lästa böcker och 28 189 lästa sidor. Årets bokmål är därför mer realistiskt – dels en liten utmaning, men dels inte en alltför stor sådan. Jag har satt som mål att läsa 100 böcker 2022. Och jag har redan läst en.

På Goodreads finns jag sen ett par år tillbaka. Där skriver jag in vilka böcker jag läser och har läst, sätter upp bokmål, letar lästips med mera. Jag skriver inga inlägg där om böckerna jag har läst, men jag lägger in länkar till de inlägg här på bloggen som går till respektive läst bok. Och så skriver jag vilket omdöme varje bok får – här på bloggen delar jag ut rosa tofflor, på Goodreads blir det gula stjärnor.

Goodreads håller lätt ordning på min lässtatistik. Jag kan till exempel inte bara se hur många böcker jag läste förra året. Utöver det kan jag se den kortaste boken och den längsta boken jag läste samt genomsnittlig boklängd (antal sidor). Den kortaste boken jag läste förra året var Att vara människa (128 sidor). Den längsta var Fädernas missgärningar (560 sidor). Genomsnittslängden på mina lästa böcker 2021 var 309 sidor. Jag kan också se att Där kräftorna sjunger var den mest populära boken på Goodreads av de böcker jag läste. Vidare noterar jag att jag är ganska snäll i mina omdömen. Mitt genomsnittsomdöme ligger på 4,4 av 5.


Här kan du se vilka böcker jag läste 2021:

*diowekt = östgötska, betyder ”direkt”


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nyårslöfte? Nä, men bokmål

  1. Mösstanten skriver:

    Mål för hur många böcker som ska bli lästa sätter jag också på Goodreads. Jag har också satt 100 för detta år.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.