Tisdag kväll den 28 december och onsdagen den 29 december 2021: Mitt leverne


 Kära dagbok…

Igår blev det inte julmat alls. Vi åt färsk ostfylld spenatpasta med tomatsås och parmesan över. Till det tog vi sista glaset Johanna. Dessert blev kaffe och julgodis och lite senare tog vi var sin ostassiett och drack ett glas appassimento till.


Vi har hela ekbyffén full av skålar och burkar med godis,
så vad vågen visar på fredag vill jag inte tänka på. Det blev en riktig go-fika idag på eftermiddagen. Jag åt bland annat en keps i vit choklad. På julafton hade jag redan gått upp 1,1 kilo jämfört med veckan innan och BMI hade ökat med en tiondel. Kroppsfettet, däremot, hade minskat med en tiondel och muskelmassan med fem tiondelar. Bentätheten var samma som fredagen innan. Vi får se på fredag hur siffrorna skvallrar om mitt leverne…


Men jag äter inte hela tiden,
varken igår eller idag. Jag läste, såväl min bok på gång som Antiktidningen. Första numret 2022 kom igår och jag betalade för ytterligare ett års prenumeration. Det är roligt, intressant och lärorikt att läsa om antikviteteter.

Sista delen av En kunglig affär såg vi också i eldslyktans sken. Vidare fastnade vi i en brittisk feelgood-film om ett konditori. Nu verkar det inte vara nåt intressant att se på i kväll när Fästmön jobbar, så jag får läsa. Det gör mig inget!

∼ ♦ ∼

Den omänsklige och kaffe på sängen

Jag läser så gärna, denna min andra julklappsbok är lika bra som den första.

Det har blivit varmare och i natt snöade det mycket. Jag sov ganska dåligt. Anna började inte förrän klockan 16 idag, så vi låg och läste fram till nästan 10.30 i morse. Kanske gör jag för lite, kanske får jag för lite stimulans. Ingen av oss verkar särskilt glad. Skälen är väl till viss del samma, men också olika. Inget jag kan eller vill skriva om öppet här, kära dagbok. Jag försöker hitta på saker att göra som får mig att må bra, men jag känner mig fruktansvärt ensam ibland. Igår var jag nere på stan en stund på egen hand, bara för att komma hemifrån och låta bli att tvätta och städa. Men en maskin tvätt körde jag igår och nyss körde jag en maskin till. Idag har jag dammsugit och varit och handlat. Ibland känner jag mig som ett jävla oavlönat hembiträde, men jag kan tänka mig att Anna känner sig som en oavlönad kokerska då och då. I kväll och i morrn ska jag laga min egen mat. I afton blir det pommes och stekta ägg, i morrn blir det kycklingbullar, som Anna visserligen har gjort, men jag steker på dem och kokar potatis och sås till.

Efter maten är det bäst att fortsätta softa. Jag är fortfarande inte helt kurant utan har svårt med andningen. Citrus visar gärna hur en gör, antingen på mattan eller i Zebrafåtöljen tidigare Farfarsfåtöljen.

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag ut och fara och flänga på vägarna. Hoppas både att bilen startar och att det inte är alltför halt.

Avslutningsvis ett grattis till De Fyra Essen och till vännen FEM och Finske Pinnen som har blivit mormor och morfar igen, den här gången till en liten Svea!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.