Onsdag kväll den 29 december och torsdagen den 30 december 2021: Halvvägs… och en bra dag att dö på


 Kära dagbok…

Igår kväll var jag ensam hemma och gjorde saker jag inte brukar göra. Dels lagade jag mat, dels startade jag ett litet halvstort projekt i Bokrummet. Matlagningen var det väl ingen högre klass på, men jag blev mätt på egg ’n chips.

Egg n chips

Jag lagade egg ‘n chips till middag igår.

Projektet hann jag väl ungefär halvvägs med. Som synes på bilderna nedan är det rätt stökigt i bokhyllorna. Böcker är inklämda lite här och var. Det som en gång var ordning har blivit… oordning. Projektet gå nu ut på att delvis ställa böcker av samma författare i samma serie dubbelt. Det finns ingen annan lösning eftersom nån ytterligare bokhylla – eller två – inte får plats. Det blir ändå ganska bra. Dessutom får jag damma ordentligt både ovanpå böckerna och bakom. Det var verkligen behövligt! Inte konstigt att jag har svårt med andningen ibland där jag sitter bland dammråttor och katthår och jobbar… Fast just nu jobbar jag ju inte, jag bara sitter vid datorn då och då.

∼ ♦ ∼

Halvvägs i bok och kaffemugg

Jag är ungefär halvvägs i boken – och i kaffemuggen på bilden.

Halvvägs i läsningen av min andra julklappsbok är jag ungefär också. Boken är lika bra som den första, men lite annorlunda. Båda är dock spänningsromaner och såna gillar jag bäst. Jag ska nog fortsätta på den banan och läsa Elly Griffiths senaste Ruth Galloway-bok som jag köpte till mig själv i tisdags. Igår loggade jag in för att fixa min julklapp från arbetsgivaren. Jag beställde ett presentkort på 500 kronor hos Akademibokhandeln. Presentkortet ska komma med snigelposten, för jag har ju ingen skrivare hemma att skriva ut det på.

I morse hade jag inte tid att ligga och läsa och dra mig i sängen. Jag hade bestämt att åka ut till Förorten för att hämta Jerry så vi kunde åka in till hans jobb och hämta Dramaten formerly known as Roland. Det passade honom extra bra att göra, för hans skärm hemma (han jobbar hemifrån nu) la av i morse. En bra dag att dö på, alltså. Givetvis skjutsade jag hem Jerry med en fungerande skärm också. Resan gick bra, bilen var tacksam att få åka några mil (cirka fyra) och Dramaten står nu till Citrus – och min onda ryggs! – glädje på sin plats intill skostället i hallen. Hon brukar ligga på den och gömma sig för brorsan och samtidigt kunna spana.

Dramaten på plats igen

Dramaten formerly known as Roland är på plats igen – till Citrus och min ryggs glädje.

Jag har vattnat våra krukväxter och granen, varit nere med sopor i soprummet, tagit reda på gårdagens tvätt (där inte ett plagg var mitt) samt smörjt balkongdörrens handtag och ”piggar” och handtaget till sovrumsdörren. Båda dörrarna fungerar nu som… smort. Annas snälla mamma har fått ett samtal och ett tack för senast. Nu väntar diskmaskinen på att bli urplockad. Under tiden fixar jag nog lite kaffe med tilltugg så att jag orkar avsluta mitt projekt i Bokrummet.

Fästmön är iväg och jobbar, men jag ska äta kycklingbullar, som hon gjorde åt mig till jul, kokt potatis och gräddsås till middag. Det klarar jag nog av att laga.

∼ ♦ ∼

I morrn och till och med söndag är vi lediga båda två. På måndag är jag fortsatt ledig, men har ett styrelsemöte på kvällen. Innan dess ska vi ha ett gott slut med skaldjur och bubbel med mera här hemma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.