Måndag kväll den 27 december och tisdagen den 28 december 2021: Skamlöst ledig, andfådd


 Kära dagbok…

Vi traskade iväg igår eftermiddag, tigandes, i minst tiogradig kyla. Den bet i kinderna. Lager på lager på kroppen. Jag hade tischa, skjorta, luvatröja och dunjacka. När vi gick hem hade temperaturen stigit till sex minusgrader. Rena sommarvärmen. Men när vi kom fram klev vi in i ett varmt, upplyst hem. Vi blev serverade trerättersmiddag hos Annas snälla mamma – räkcocktail med bubbel till, kyckling och potatisgratäng med italienskt rött i glasen och som avslutning, pannacotta med färska bär. Att vi kunde ta oss hem var ett under, men det kändes väldigt bra att röra på sig. Jag har verkligen världens bästa svärmor – och ändå är hon inte min svärmor fullt ut. Fästmön och jag är ju ”bara” förlovade och har så varit i 13 år.


Hemkomna läste vi båda två och såg den tredje delen av En kunglig affär.
Det senare är en ganska gräslig historia.

∼ ♦ ∼

I morse gick Anna iväg för att jobba, medan jag skamlöst låg kvar i sängen, ledig ända fram till den 10 januari nästa år. Inte konstigt, med sån lång ledighet, att jag blir andfådd och får hjärtklappning. Märkligt nog inte så mycket när vi promenerade igår, mer när jag går från sängen till badrummet eller ut i köket. Det är som om jag inte får tillräckligt med luft.

Ca 90 sidor kvar och kaffe på sängen

Jag läste ut de 90 sista sidorna i första julklappsboken.

En obehaglig mardröm – vilka mardrömmar är behagliga? –  hade jag dessutom strax innan jag vaknade i morse. Jag drömde att den tidigare ägaren skulle ha bilen jag köpte förra hösten tillbaka. Kanske är det ett tecken på att jag ska sluta köra bil. På torsdag ska jag i alla fall köra ut till Förorten för att hämta Jerry. Vi ska till hans jobb och hämta Dramaten formerly known as Roland som han lånade i samband med en kaktransport. Jag skjutsar tillbaka honom ut också. Det blir bra för bilen att röra på sig. Bara den startar…

Själv låg jag kvar i sängen nästan utan röra på mig ända till klockan tio. Jag läste de sista 90 sidorna i min första julklappsbok och bytte den mot julklappsbok nummer två. Med detta har jag förflyttat mig från Öland till Sundsvall, från ett äldreboende till ett sjukhus.

Julklappsböckerna Benvittring och Den omänsklige

Bokbyte från Öland och äldreboende till Sundsvall och sjukhus.

∼ ♦ ∼

Nyduschad och frukosterad funderar jag nu på att gå till Akademibokhandeln för att införskaffa ett par heta titlar. Jag har tio procents rabatt som gäller till nyårsafton och där är vi snart. Rabatten får inte frysa inne!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.