Eftermiddagen den 28 december 2021: Det behövs inte mer än så


 Kära dagbok…

Det blev en tur ner på stan idag mitt på dan. Jag skenade inte i så många affärer och jag försökte hålla avstånd så gott jag kunde. Många som var ute hade en annan inställning och trängde sig gärna före eller in framför. Nåja, jag var nöjd med mitt enda inköp. Det var planerat och gjordes på Akademibokhandeln. Två hett önskade böcker, en brittisk deckare och en svensk, följde med hem med tio procents rabatt avdragen. Det gjorde runt 66 spänn totalt.

Böckerna Nattfalkarna och Ett dödligt tillstånd

Två hett önskade böcker till mig själv för tio procents rabatt.

När jag kom hem hade Fästmön gjort kaffe. Det var gott att värma sig. Sen hoppade jag högt. Genom brevinkastet kom vad som verkade vara en veckas snigelpost. Det var till Antiktidningen, sju julkort, en bok jag har korrekturläst, julklappen från arbetsgivaren (ett presentkort) med mera.

Vi bestämde oss för att ge oss ut igen. Målet var Korgtassen och Systembolaget. Vi köpte middag till i kväll, men beställde också skaldjur till nyår och hämtade en chokladask. På Systemet köpte jag bubbel och två flaskor rött – ett barolo och ett appassimento.

Prosecco P Lex Barolo Cascina Rocca 2016 Rossetto choklad

Bubbel, vin och choklad till nyår.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det pasta, ost, kex och rödvin samt sista delen av En kunglig affär. Och lite läsning, förstås. Det behövs inte mer än så för att må lite bättre.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Det är ju synd att vännen FEM inte är här när Presenta har Rosa Ljung-partaj!

Rosa Ljungfest hos Presenta

Rosa Ljung-partaj hos Presenta.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Eftermiddagen den 28 december 2021: Det behövs inte mer än så

 1. Älskar Elly Griffiths böcker!! Visste inte att det kommit en ny (för den är väl ny)? Hoppas att du har en fin kväll❤️🌟

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Den är ny för i år.
   Jag fick också samlingen Brighton mysteries av samma författare, men ej översatt. Tyvärr är givarna sjuka o jag hoppas att de kryar på sig snart. 🥺Böckerna får jag längta efter tills i vår.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.