Andra halvan av lördagen den 4 december och andra advent 2021: Julsaker och fikor med stil


 Kära dagbok…

Igår på lördagen hade vi bestämt att både gå på nån julmarknad och göra en del gemensamma julklappsinköp. Julmarknaderna vi besökte var ganska små och det var dessutom kallt utomhus. Klappar inhandlades därför i sedvanliga affärer. Det blev avbrott för fika på Thelins, för energinivåerna var och är låga.

Fika på Thelins saffransbullar och kaffe

Energipåfyllning på Thelins.


Jag var ledsen hela lördagen
och även om jag försökte både ta mig i kragen och skärpa mig/bita ihop brast jag flera gånger. Vissa dar är såna. Jag känner mig som ett stort jävla misslyckande och en besvikelse för min omgivning. Ungefär. Utan att gå in närmare på saker och ting.

Men det blev en del handlat. Lite sved det allt att jag inte köpte mig Elin Cullheds bok om Sylvia Plath. Författaren satt på Uppsala Bokhandel och signerade. Nu är det emellertid som det är. Jag skulle ju inte handla julklappar till mig själv utan till andra. Och när vi kom hem pysslade vi tillsammans med julklappar och inslagning. Jag slog in en och skrev två eller tre etiketter, Fästmön fixade resten. Ett par klappar hade jag fått inslagna i affärer.

Anna lagade mat som vanligt och jag dammsög som vanligt. Det var väl si och så med min aptit igår. Jag var mest sugen på alkohol, det erkänner jag. Totalt blev det två starköl och ett och ett halvt glas ripasso. Till vinet lite senare på kvällen gjorde Anna iordning var sin skål ostbågar och stjärnor som skulle smaka sour cream and onion. Stjärnorna smakade mest gammalt, tyckte jag.

Indisk kyckling med naan och papadum

Anna lagade indiskt.


Det är ändå tur att jag kan läsa.
Det blev bokbyte igår. Jag läste ut en spännande bok jag hade fått för recension. Nu läser jag en bok om ett spännande yrkesliv, en bok jag köpte på författarsamtal härom veckan och fick signerad av såväl huvudperson som författare.

I säng hoppade jag runt midnatt.

∼ ♦ ∼

Boken Polisliv och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Igår messade jag en gammal vän och en mammakusin som båda har blivit ensamma under det gångna året. Tidigt i morse kom svar från en av dem. Jag är så ledsen för bådas skull och jag förstår om de har det tufft. Inte förväntar jag mig att de ska svara, men jag vill att de ska veta att jag finns här om de behöver prata eller ses.

Det blev läsning och kaffe på sängen som vanligt. Vi försökte bjuda hit gäster på adventsfika, men ingen nappade. Vi fick herrbesök och sovrummet – och även dambesök –  men det senare la sig tillrätta under sängen, på min resväska.

Katten Lucifer

Herrbesöket hoppade upp i sängen och låg på sin filt.

 

Andra adventsfika

Andra advent och fika med stil.

Efter frukost och dusch tog jag bilen och åkte för att handla på ICA Gnista. Det blev en del tunga saker och lite till julbordet, men också annat som behövs i närtid. Dessvärre glömde jag en väsentlighet till dagens middag. Tur att utgrävningarna i kökets stora överraskning* gav till resultat att det fanns klyftpotatis. En del av varorna ställde jag i vårt källarförråd, resten släpade jag upp. Precis när jag kom hem skedde en tågolycka mellan bommarna här utanför. Otäckt!

Anna var iväg och hämtade en julsak hon hade beställt (vi har ju bara tre lådor julsaker på vinden, men en av dem bar vi ner tidigare idag) samt köpte lite smaskens till eftermiddagsfikat. Det är ju andra advent idag och då måste det fikas med stil.

Jag har kört två maskiner tvätt (den ena är på gång). Citrus har legat på en kudde vid mina fötter här i Bokrummet, för brorsan leker lite för våldsamt och påträngande med henne. Anna grejar och fejar i köket. Klockan är snart 16.30 och det är kolsvart ute. I morrn väntar en ny arbetsdag och en ny arbetsvecka med nya utmaningar. Jag hoppas att de känslomässiga utmaningarna inte blir så tuffa som den gångna veckan. Det orkar jag bara inte.

Katten Citrus på kudde vid mina fötter i Bokrummet

Citrus drog sig undan brorsan och la sig på en kudde vid mina fötter i Bokrummet.

∼ ♦ ∼

*kökets stora överraskning = en liten frys som döljer sig bakom en skåpslucka


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Andra halvan av lördagen den 4 december och andra advent 2021: Julsaker och fikor med stil

  1. Kram till dig❤️Det är tufft när det är tufft. Känslomässigt blev det inte bästa helgen här heller, slutet på en kärleksrelation för en av tonåringarna 💔

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.