Fredag kväll den 3 december och lördagen den 4 december 2021: Ibland blir det bättre, ibland blir det sämre


 Kära dagbok…

Som så ofta blir saker och ting inte som man trott. Ibland blir det bättre, ibland blir det sämre. När jag kom hem igår efter jobbet upptäckte jag att jag hade fått en avi för att hämta ut ett paket. Det passade bra eftersom vi skulle gå och handla. Jag plockade ut ett svart, plastat paket utan att ha en aning om vad det kunde innehålla. En bomb? Bajs? Knark? Eller nej, betydligt bättre än så: två böcker från Bonniers för recension. Jag hade glömt bort att jag tackat ja till två novellsamlingar av Jo Nesbø och det var dessa två spännande böcker som hade anlänt. Tack för det, Bonniers! Som ett litet tillägg kan sägas att en pocketbok smög sig med hem igår i samband med ett annat ärende.  Ibland behöver en sån som jag lite enkla och roliga böcker också. Men med tre böcker för recension på vänt och en på gång lär alla andra böcker, roliga eller inte, ligga på vänt.

 

Bättre post kan jag inte få, ju! Kvällsmaten gick inte av för hackor den heller. Det blev räkstubbe för Fästmön och mig, medan Gymnasisten fick rostbiff. Den tänkta och av Gymnasisten önskade indiska kycklingen ska Anna laga i kväll. Sen luktar det indiskt i hela hemmet och jag har lite kämpigt med det numera utan att jag vet varför.


Senare på fredagskvällen blev det ostassiett med ett ripassovin i glasen.
Men jag ska erkänna att det mesta av maten höll på att inte följa med hem. Vi var nämligen extremt trötta båda två efter en arbetsvecka. Kvinnor, i vissa fall närmare 60, kan inte att göra som somliga tonåringar, sova när en kommer hem, utan vi måste ut och handla. Lågt blodsocker hade den ena, akut demens den andra. En varukorg stod kvar ouppackad vid kassan på Korgtassen. Som tur var upptäckte Anna detta. Pinsamt var det förstås, men jag fick snabb hjälp och mer storköpsrabatt i kassan och milda, överseende leenden av folket som köade när jag frågade om det var OK att jag klev in och avslutade min handling.

Boken jag har fått för recension fick större delen av min uppmärksamhet på kvällen. Jag var trött, Anna var trött och Citrus var jääättetrött.

Citrus bland soffkuddarna

Citrus var jääättetrött igår kväll.

∼ ♦ ∼

Boken Bortom Dimön och kaffe på sängen

Normal lördagsstart.

I morse vaknade jag av en mardröm. Det är mycket oro i kroppen och jag kände mig ledsen. Men det var bara att bita ihop och försöka börja den här lördagen på normalt sätt, det vill säga med läsning och kaffe på sängen före frukost och dusch. Jag har tömt kattpottor och bäddat, skrivit samt telefonerat med styrelseordföranden. 

Det är en härligt solig, men skitkall vinterdag och vi ska fixa till oss en stund innan vi går ner på stan för lite julhandel. Anna har spelat julmusik medan hon diskade nya plastburkar. Musiken följden med henne ända in i duschen, hörde jag. Jag ska verkligen försöka ta mig i kragen och låtsas vara lite julig jag också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.