Torsdag kväll den 18 november och fredagen den 19 november 2021: Inte ge upp


 Kära dagbok…

Citrus har fällt en tomte

Citrus tycker nog också att keramiktomtar är läskiga. Julen 2019 fällde hon en tomte.

Igår kväll hade jag inte så många måsten. Det viktigaste var att gå med sopor, främst den tunga tidningspåsen som skulle ända ut till soprummet i garaget. Den går liksom inte dit av sig själv och i köket fylls den bara på mer och mer. Igår blev den tömd i alla fall. Jag och Citrus kunde med gott samvete softa i Salen och glo på Bytt är bytt. Det var en mor och hennes son som tävlade igår och de var duktiga och vann högsta vinsten, det vill säga en halv miljon. Själv fick jag nöja mig med att glädjas med dem – och bläddra i decembernumret av Antiktidningen som låg på dörrmattan i hallen när jag kom hem från jobbet. Magasinet handlade bland annat om jultomtar i keramik, nåt jag vet att Fästmön har en svaghet för. Jag tycker mest att de kan se rätt läskiga ut…

Anna meddelade för övrigt sent igår kväll att hon hade försökt packa lite, men att väskan är knökfull. Och hon reser inte hem förrän i morrn, så vem vet om hon inte shopppar lite till… Nu hoppas jag att hemresan går bra och att vi kan vara två vid middagsbordet på lördagkväll – jag har köpt hem lite mat som jag ska tillaga, kors i taket.

∼ ♦ ∼

I natt sov jag dåligt. Jag är stressad och nervös kring det uppdrag jag utför just nu på jobbet. Det är hur mycket som helst och bråttom och jag känner att flera delar av det inte riktigt passar mig. Jag knep min nuvarande chef ett par minuter igår före hemgång och pratade lite. Då kändes det bättre. Men jobbet är ändå påbörjat och jag fortsatte idag. Det blev smidigast allt sammantaget att jobba hemifrån den här fredagen. Jag satte upp utrustningen redan före klockan sju och kunde sen jobba direkt, med vissa avbrott för besök av elektrikern.

Hemarbetsplats

Min arbetsplats idag i hemmet.


Elektrikern knackade försynt på ytterdörren.
Han kikade på den märkliga lampan och ändrade en grej. Som tur var behövde han vare sig borra eller byta armaturen. Vidare visade han mig att det finns olika inställningar av ljusskenet en kan göra om en tar bort kåpan. Smart! Samtidigt lite dumt att en måste krångla och ta av kåpan. Varför kan inte den lilla piggen sitta på utsidan? Nåja, nu vet jag i alla fall. Bäst av allt är att lampan inte glöder när den är släckt. Det gjorde den i vart fall inte direkt efter hans justering.

Släckt lampa som lyser i mörkret

Nu är lampan släckt på riktigt när den är släckt. Men jag kan inte ta nån bild på det för då blir det ju bara svart. så det här är den gamla bilden på lampan den är släckt, dvs innan elektrikern fixade den.

 

Renbäddat med blårutiga lakan

Renbäddat till Annas hemkomst i morrn.

Genom att jobba hemma idag sen före klockan sju kunde jag jobba mer intensivt, koncentrerat och ostört. Samtidigt hade Tisslingarna sällskap av mig. Dessutom kunde jag tvätta. I stället för förmiddagsrast rev jag ur lakan ur sängen och bäddade rent. Anna kommer ju hem i morgon och det var verkligen dags att vi båda får sova fräscht.

På lunchen sprang jag till Korgtassen för att byta en felaktig vara jag köpte i onsdags. Tyvärr byter de inte den typen av varor, så jag fick köpa en ny och rätt. Samtidigt handlade jag lite annat som behövdes. Anna ringde medan jag satt och mumsade på en lunchmacka. Det ska bli skönt att hon kommer hem i morgon.

Jag postade ett blått paket till nån som fyller år i början av nästa månad. Gissa vem…

∼ ♦ ∼

Fredag innebär vägning. Jag blev ganska besviken i morse, för jag har gått ner 100 gram på en vecka där jag har rört på mig betydligt mer än vanligt och inte fuskat en enda gång, det vill säga inte ätit några sötsaker sen helgen. Jag noterade dock en minskning av fettprocenten, vilket är positivt. Övriga siffror får jag inte fram, men kanske kan Anna se dem i appen. Nu gäller det att inte ge upp, även om det känns motigt.

På seneftermiddagen idag träffar jag en av de vänner jag har känt längst här i Uppsala. Vi ska prata, ta en öl och förhoppningsvis hinna äta innan jag går hem till Tisslingarna – som ju inte har fått vara ensamma jättelänge idag.

Därför är det här inlägget tidsinställt till senare i kväll, även om jag inte blir sen hem. I morrn ska jag ju vara redo att ta emot min sambo framåt kvällen, men jag ska också vila, läsa, åka och tanka och laga mat.

Bitmoji Tofflan Be right back

Vi ses!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.