Onsdag kväll den 17 november och torsdagen den 18 november 2021: Ljust, men lite osäkert


 Kära dagbok…

Det regnade isspikar när jag gick och handlade igår kväll. Katterna fick mat innan jag gick ut igen, men de tittade så ledset på mig att det var svårt att gå. Men jag var tillbaka inom en halvtimme och sen hängde vi hela kvällen. Lucifer var riktigt jävla jobbig på Citrus. Till sist gav han sig och la sig på kökssoffan i Djungelrummet, medan Citrus la sig på en kudde i soffan hos mig i Salen.

Citrus och jag wefie

Citrus och jag hänger.


Jag slöglodde lite på TV för att ha lite bakgrundsljud,
men satt sen och läste mest. Jag läser den senaste boken i Sten Wall-serien, en bok jag köpte till Fästmön i Visby och fick signerad av författaren – en kvart innan ett fruktansvärt regn- och åskväder bröt ut. Anna och jag häckade under ett träd tills vi sprang in i en affär och köpte var sitt paraply. Sen gick vi till närmaste krog och drack var sin Irish coffee för att värma oss. Snacka om väderomslag den dan…

∼ ♦ ∼

Och med denna inledning om väder (ja, jag har delvis brittiskt påbrå och britterna älskar att prata väder) glider jag över till torsdagen. Det var kallt och mörkt när jag gick, men när jag fyllde på vattenflaskan vid 8.30-tiden på jobbet steg en stark sol över hustaket mitt emot. Härligt!

Solen går upp bakom husen

Novembersol!


Elektriker-Stefan
har hört av sig
och vi kom överens om att han kommer hem till mig i morrn bitti, så tidigt som möjligt, för att kika på den märkliga lampan som lyser fast den är släckt. Det ska bli skönt att få proffsögon på detta, för det känns lite olustigt.

Släckt lampa som lyser i mörkret

Märklig lampa som lyser fast den är släckt. Anna tog bilden en natt när hon var uppe i köket.


Detta plus att jag hade tänkt sluta tidigt i morrn
för att träffa min vän som har sorg gör att det blir smidigast att jobba hemifrån. Det fick jag OK:at från min nuvarande chef. Jag tror också att Tisslingarna uppskattar om Mammisen (a k a Tofflan) är hemma i morrn, för de har fått vara ensamma mycket den här veckan.

Lucifer vid matskålarna

Busen och matvraket Lucifer har tömt skålarna. Sen kunde Mammisen diska dem.


Jag har tagit tag i ett uppdrag på jobbet
som jag är osäker på om jag klarar av, men nu har jag i alla fall börjat. Vi skulle ha haft ett IRL-möte nästa vecka. Nu funkar inte det riktigt som det var tänkt för att en person är bortrest och jag kan inte ses i morrn. Vi får se när det blir av, helt enkelt. Jag har ändå försökt börja, som sagt. Utöver det har jag informerat min nuvarande chef om läget, som inte är helt solklart.

Idag fick jag besök av ergonom vid min arbetsplats. Bland annat bytte vi stol till en som går att ändra inställningarna på samt flyttade en ganska värdelös skrivbordslampa. Sen antecknade hon att jag behöver hörselkåpor.

∼ ♦ ∼

Tisslingarna har fått kvällsmat och jag har gjort några installationer på jobbdatorn så att jag kan börja jobba direkt i morgon bitti. Jag ska gå med sopor till soprummet i källaren och till soprummet i garaget, men sen blir kvällsmat även för mig, men i form av mackor. 

Jag tänker ta en lunchpromenad i morrn och byta en felaktig vara samt posta en blå påse. Nån bör vara lite nyfikis… En maskin tvätt hinner jag nog köra också medan jag jobbar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.