Söndag eftermiddag och kväll den 7 november och måndagen den 8 november 2021: Blomning och snö på trettonårsdagen


 Kära dagbok…

Söndagen passerade i sakta mak. Vi gjorde en del nytta, förstås, framför allt Fästmön som fortsatte att röja i Pojkrummet. Jag vattnade krukväxter och tömde kattpottor och lite sånt. I sovrummet noterade jag att två av tre novemberkaktusar blommar eller har knoppar. Den vita och lila fick Anna av min mamma. Ja, Anna valde kaktusen själv, men den var från mamma. Den röda vet jag inte om den är min eller Annas. Vi har nog hivat ett par novemberkaktusar sen vi flyttade till Main Street.


På eftermiddagen kom jag på att det var Kladdkakans dag
och tänk, min kladdkaka som jag fick av ICA till födelsedagen, låg i frysen och bara väntade på att ätas. Perfekt ju! Men inte så perfekt för vikten, för den har gått stadigt uppåt sen i fredags.

Kladdkaka glass och kaffe

Firning av Kladdkakans dag.

 

Anna canelloni med ricotta och spinacchi hos Alex

Anna hos Alex.

Framåt seneftermiddagen fixade vi till oss, dumpade sopor i soprummet och gick till Alex för att äta, Där luktade det… toalett. Eller avlopp, i vart fall, när vi kom in. Jag tyckte att det luktade så illa att jag påpekade detta för servitören varpå han gick och kollade toaletterna. Han återkom med beskedet att de var städade… Nu var det ju inte det jag menade, men jag orkade inte tjafsa. Det var ingen trevlig stämning och det var dragigt där vi satt, men vi åt var sin huvudrätt, tog var sitt glas Montepulciano och gick sen hem. Jag åt canneloni och det var gott även om jag behövde salta.

Desserten tog vi hemma. Jag öppnade en flaska Masi Campofiorin 2016. Vi tog var sitt glas till var sin ostassiett. Anna pytsade upp fikon- och rödvinsmarmelad till oss. Mums! Vidare serverade köket resten av kladdkakan samt det sista pressokaffet som vi fick i julklapp förra året av Annas snälla mamma. Det var med stinn och bubblig mage jag gick och la mig…

∼ ♦ ∼

Anna fikar i Väderstad

Hon. Anna. I Väderstad i somras.

Idag är det 13 år sen Anna och jag förlovade oss. Vi kan inte direkt fira idag, för jag jobbade dagtid och Anna jobbar i kväll. Tanken var väl att titta på Allt ljus på Uppsala och sen äta hos Alex igår. Nu blev det bara det sistnämnda och det var sisådär (se ovan!). Jag tänker att det kan få bli en middag på Il Forno, kanske, vid annat tillfälle. Allt ljus på Uppsala ska vi försöka se nån kväll den här veckan i stället. Anna jobbar nästa helg och på måndag åker hon till sin dotter i England. Jag blir ensam med katterna och det ska bli både skönt och kanske… ensamt. Men vadå, jag jobbar liksom.

Idag kom den första (?) snön för säsongen. Jag tog bilen till jobbet, för jag hade en übertung rygga plus jobbdatorn. Det blir bra halkträning att köra lite försiktigt och korta sträckor.

Barockträdgården frostig

Barockgträdgårdens buskar, träd och gräs utanför jobbfönstret var frostiga.

 

Vegetarisk böngryta med ris

Väldigt vegetarisk lunch.

Förmiddagen på jobbet bestod av möten. Det var hela fyra stycken och de pågick fram till lunch. På onsdag ska vi fortsätta diskutera ett projekt och jag ska då presentera min enkla mall för kommunikationsplan. Vidare lämnade jag in det stora korrekturet.

Lunchen blev väldigt vegetarisk och jag intog den i min ensamhet i restaurangen. Det var ganska skönt idag. Ibland känns det som om det blir för mycket av det goda (pratet). Jag blir trött. Dessutom sov jag inte så bra i natt. Vaknade framåt småtimmarna och kunde inte riktigt somna om.

Anna jobbar som sagt i kväll och Gymnasisten återvänder för några skoldagar. Jag har dammsugit tre rum och ska fixa ett par styrelsesaker, men sen blir det väl fåtöljen och läsning. Det går undan med min tegelsten på gång och nu har jag passerat halva boken.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 7 november och måndagen den 8 november 2021: Blomning och snö på trettonårsdagen

 1. Grattis på er dag !!

  Äta i avloppslukt låter ju lite sisådär..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Dagen var ju igår, men vi jobbad i kors, så vi firade inte så hårt.
   Nä, inte så mysigt att äta i avloppslukt… Det dröjer nog innan vi återvänder. Synd, för det är ju vår närmaste krog/kvarterskrog.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.