Torsdagen den 4 november och fredagen den 5 november 2021: Utläst, slutjobbat och hemdraget smått och gott


 Kära dagbok…

Boken Summan av alla synder och laxmiddag

Jag läste och läste och läste igår kväll…

När alla måsten var gjorda (plocka ur diskmaskinen, ta reda på tvätt, tvätta, hänga tvätt, äta, röja upp) blev det en lugn torsdagskväll. Jag ägnade mest tid åt kommissarie Gamache som i den senast utgivna boken i Sverige har blivit rektor Gamache. När det bara återstår typ 100 sidor av en bra bok vill en sån som jag bara läsa och läsa och läsa. Framför allt läsa ut boken. Så blev det inte igår kväll. Men jag läste till laxen och jag läste i fåtöljen…

Förutom att läsa hade jag ett halvt öga på Bytt är bytt på TV4 där två i mina ögon ganska klantiga killar trodde att en tavla av en okänd konstnär var värt mest. Signerade verk är alltid värda nåt, osignerade kan också ha värde men när härkomst är okänd blir det inte sällan lågt värde. Vidare dissade de en helt fantastisk fåtölj… Det kostade dem en halv miljon.

När Fästmön kom hem kikade vi lite på Zebrarummet, en ny serie på TV3. Den kändes väl sisådär, jag är rätt trött på serier om rika ungdomar på internatskolor.

Men jag hittade också ett lik här hemma – i sovrummet! Lo and behold, det var ”bara” en fluga (!) som min mordiska sambo hade haft ihjäl kvällen innan. Vid det tillfället var det dags att sova och vi orkade inte leta efter kvarlevorna. Nu är de upphittade.

Död fluga på sovrumsgolvet

Upphittat i sovrummet: ett lik.

∼ ♦ ∼

Idag hade jag fyra timmars arbetsdag och med det jag skulle göra, korrekturläsa, passade det bäst på alla sätt och vis att jobba hemifrån mellan klockan åtta och tolv. Anna fick inta badrummet före mig eftersom hennes arbetsdag började före min. Efter morgonduschen var det dags för vägning. Jag har, trots att jag har rört mindre på mig den gångna veckan, gått ner 400 gram. Kroppsfettet har minskat med två procent, benmassan ökade med 0,1 procent och muskelmassan med 1,9 procent. Vidare hade jag mer vatten i kroppen i morse än förra fredagen, 42,1 procent jämfört med 40,7 procent. Det kan tyckas vara ”bara siffror”, men för mig blir de en motivation att fortsätta försöka förändra mina levnadsvanor och gå ner i vikt på ett sunt sätt.

Jag hade bara ett möte idag på morgonen. Före och efter satt jag och jobbade. Jag tog mikropauser genom att till exempel tömma kattpottor, busa med katterna, bädda, gå med sopor, sopa etc.

Hemmaarbetsplats för korrekturläsning

Hemmaarbetsplats för korrekturläsning.


Efter jobbet åt jag varm lunch innan jag tog Dramaten formerly known as Roland*
med mig till Kvarnen för att handla. Jag hämtade våra helgkassar och köpte även lite annat smått och gott till i kväll. En kollega var också på Korgtassen för att köpa nåt gott att tugga på och var vänlig nog att hjälpa mig få ner kassarna i Dramaten formerly known as Roland. Till maten köpte jag en flaska Piccini Prosecco Extra Dry. Inte så mycket socker är det i den, vilket efterfrågades av Anna. Dessutom tyckte jag att flaskan var ursnygg. I morrn behöver vi inte tänka på mat alls eftersom vi är bortbjudna på middag till Annas snälla mamma.

Prosecco och två kassar Helgens goda

Inte så söta bubblor och två kassar Helgens goda är hemburna.

∼ ♦ ∼

Bokbyte blev det på lunchen idag. Jag läste de näst sista sidorna till frukost och de sista innan jag åt lunch. Bytet gick från en bok om synder till en bok om fädernas missgärningar, också dessa en typ av synder, eller hur? För övrigt börjar Åsa Larssons (född i Uppsala!) bok på min födelsedag… Bra eller dåligt tecken..?

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… PeterFonus Öst har tänt ljus hos mina nära och kära i Motala. Tack!

Älskade, saknade, men aldrig glömda.

Två ljus på Motalagraven Allhelgona 2021 filter

Tack Peter och Fonus öst för de två ljusen på mina nära och käras grav.

∼ ♦ ∼

*Dramaten formerly known as Roland är en illgrön shoppingvagn som Anna har fått av vännen Camilla. Anna vägrar att använda den, medan jag gillar den stenhårt – även om jag känner mig som en riktigt tant när jag rullar den med mig i affärer.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.