Tisdag kväll den 2 november och onsdagen den 3 november 2021: Stängda fönster och öppna(de)


 Kära dagbok…

Det blev en bra tisdag, sammanfattningsvis. Jag var trött, men det var skönt att kunna jobba hemifrån igår där det var lugnt och jag kunde koncentrera mig. Ett stort korrekturjobb kräver intensiv koncentration – och flera korta pauser.

Öppet fönster

Mitt personliga fönster..?

Vi skulle ha haft inspektion av element och fönster igår förmiddag, men den uteblev. Dels har vi inga problem i år med några element, dels kan fönstren inspekteras vid annat tillfälle när en av oss är hemma, för katternas skull. Katterna gillar inte främmande människor och dessutom har de, av nån anledning, blivit extra nyfikna på världen utanför ytterdörren. Hur mycket ska då inte ett öppet fönster locka..?

Mitt personliga fönster slamrade igen häromdan av ilska, men igår öppnades det igen därför att nån tog sig tid att förklara, lugnt och metodiskt. Det blir ingen perfekt lösning, det blir den bästa möjliga lösningen efter förutsättningarna som råder.

Fästmön lagade god mat på kvällen – kyckling med potatis och grönskar med mera i ugn. Efter maten satt vi och läste. Jag har passerat mitten på min bok på gång nu och den är fortfarande spännande och rolig, men framför allt mysig. TV:n var inte på. När jag gick och la mig hade jag inget pip och brus i örona…

Kyckling potatis tomater och grönsaker

God tisdagsmat – och Halloweenmys.

∼ ♦ ∼

Onsdagsmorgonen var blöt, men inte så kall. Nån levde rövare med en maskin utanför sovrummet i natt, så jag fick stänga fönstret. Det blev varmt och jag vaknade tidigt. Allt sammantaget gjorde att jag valde att ta bilen till jobbet. Än så länge är det gratis att parkera utanför jobbet, men bara fram till årsskiftet. Vädret och packning (ryggsäck och datorväska med innehåll) lockade inte till promenad. Och så har jag möte i kväll vilket gör att det är skönt att komma hem relativt snabbt, äta en macka och softa en stund. Nu visade det sig att det tar nästan lika lång tid att åka bil till och från jobbet som att gå, även om många har höstlov och inte är ute och åker bil. Men nåja. Jag förblev torr och jag slapp bära så långt. I morrn tar jag också bilen, för en kollega på min ordinarie avdelning hörde av sig och ville återlämna en kasse böcker som jag lånade henne i somras.

Bilen på jobbet

Bilen fick följa med till jobbet.

 

Lunch med C

Väldigt grön avstämningslunch.

Mötesdag var det idag, som sagt. Två möten på förmiddagen, varav ett i öppet kontorslandskap vilket innebar att jag kände att jag inte kunde prata*, ett avstämningsmöte i kombination med en väldigt grön lunch och sen möte direkt efter lunch igen. Klockan 19 – cirka 21 avslutar jag min onsdag… med ett möte. Anna jobbar till 21.30 i kväll och är väl lagom mör vid hemkomsten. Jag hann köra ett par korta maskiner tvätt före det sista mötet samt läsa igenom ett dokument. Visst är det väl guldstjärna på det..? (Hoppfull!)

På lördag har vi blivit bjudna till Annas snälla mamma på middag. Det känns bra och rätt. Allt ljus på Uppsala får vänta till senare på kvällen alternativt till söndag eller nån annan dag.

∼ ♦ ∼

*På så vis lär jag mig hålla tyst och lyssna. Du vet, kära dagbok, två öron men bara en käft…


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.