Onsdag kväll den 27 oktober och torsdagen den 28 oktober 2021: Klagan, kaffe, Kastanjemannen, keso, kanel, kläder (rena!)… och kanske kanske kanske


 Kära dagbok…

Usch, jag fick så dåligt samvete igår kväll! Jag ringde till en vän som inte mår riktigt bra – och så var det mest jag som klagade. På världsliga ting, på stress, på sånt jag kan förändra och sånt jag inte kan förändra. Det var liksom inte meningen. Förlåt snälla du (du vet själv vem du är)!

Kaffe Kastanjemannen och keso med kanel och banan

Kaffe, Kastanjemannen, keso med kanel och banan lugnade magen lite.

Men faktiskt… jag mådde inte så bra igår kväll. Arbetsdagen hade varit så stressig, med en filserver som inte kunde nås förrän vid lunchtid. Att försöka jobba ikapp samtidigt som jag roddar kalendariet och sitter i möte… Jag gjorde fel och lovade för mycket. Nej, det var inte världens bästa dag igår. Inte fick jag tag i qwarj heller. Det fick bli kaffe, Kastanjemannen, keso, kanel – och lite banan. Inte alls lika gott, men det lugnade min mage som varit i uppror hela dan. Lite mätt blev jag av att se Halv åtta hos mig från Motala, det tredje avsnittet.

Jag vet inte hur många maskiner tvätt jag körde och hängde och strykhögen var inte av denna världen, men… nu är det gjort. Till nästa gång… Ekorrhjulet snurrar… Bara Lucifer låg stilla och loj i stora korgen under brickbordet i Salen och tittade på mig.

Katten Lucifer i stora korgen under brickbordet

Lucifer låg stilla och loj i stora korgen.

∼ ♦ ∼

Blöta kullerstenar

Det var fuktigt och regnigt idag.

Även torsdagsmorgonen var fuktig, men regnet, som väderappen tidigare aviserat, hade visst redan passerat. Sen återkom det, men då hade jag redan kommit fram till jobbet. Jag lufsade på, ganska varm i luvatröja ovanpå tischa samt lättviktsjacka. På förmiddagarna brukar jag kunna sitta och jobba i tischa, men sen börjar jag frysa och då har jag en svart luvatröja som jag tar på mig.

Det visade sig att jag verkligen hade gjort ett (1) misstag igår med kalendariet. Men ingen dog och efter en mejldiskussion idag på morgonen hoppas vi att det ändå ger det resultat som jag tror.

Tre möten innebar arbetsdagen samt en avstämningslunch med nygamla kollegan K. På eftermiddagen var jag inbjuden på fika med tårta av redaktören för ett magasin som jag korrekturläst. Devisen Allt kan firas gäller på min nuvarande arbetsplats. Det här magasinet är dessutom bra och snyggt.

Tårtbit

Magasinet firades med tårta.

∼ ♦ ∼

Igår kväll strök jag ju och tvättade som en galning. I kväll kanske jag kör nån maskin ytterligare. Jag har telefonerat med ordföranden i styrelsen angående besöket hemma hos oss på tisdag. Fästmön och jag är inbokade på ett annat möte som vi inte kan boka om och det krävs en viss försiktighet kring katterna när okända besöker oss och vi inte är hemma. Särskilt om fönstren ska inspekteras. Inte så bra om de öppnas och nån rädd katt hoppar ut. Eventuellt kollar de därför fönstren vid annat tillfälle och fokuserar på radiatorerna (elementen) på tisdag.

Citrus i köksfönstret

Citrus gillar att sitta i fönster. Då är det bra om fönstren är stängda så hon inte hoppar ut.

∼ ♦ ∼

I morrn är det fredag och den här veckan har jag sett extra mycket fram emot helgen. Ett skäl är att jag ska klippa mig efter jobbet i morrn och det är behövligt, jag har världens kalufs. Hoppas få en dejt med Anna efter klippningen för jag tror minsann att vi blir ”barnfria”/får vuxentid från i morrn och kanske nästa vecka också. Anna jobbar i helgen, men var hemma från jobbet idag för att hon inte kände sig helt OK.  I morrn är hon ledig och får därmed ytterligare en dag till vila. Kanske får jag får en del egentid i helgen – att ägna åt städning och handling, men även läsning. Om jag nu kan återta Salen, som har intagits av våra katter – Citrus i soffan, Lucifer i Annas fåtölj…

Lucifer och Citrus i vårt vardagsrum

Katterna, Lucifer närmast kameran i Annas fåtölj, och Citrus i soffan, har intagit Salen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.