Miracle Creek


Ett inlägg om en udda bok.Angie Kims bok Miracle CreekInte minns jag hur Angie Kims bok Miracle Creek 
hamnade på min inköpslista. Men där fanns den och i september nätshoppade jag den tillsammans med en hög andra böcker. Jag tänkte att jag skulle försöka varva läsning på svenska och engelska, men det går visst sisådär. Nu har jag i alla fall läst ut oktober månads första (och enda?) bok på engelska.

Det här är en ganska udda bok, insåg jag tidigt. I centrum står en katastrof – explosionen av en mirakelubåt, en anordning för experimentell medicinsk behandling. Handlingen skildrar rättegången där man ska fastställa vem som har orsakat explosionen. Det är också de inblandades historia och bakgrund före katastrofen samt hur explosionen har påverkat dem efteråt som skildras genom var och en själv. Några överlevde, nån blev blev stympad och några dog. Boken skildrar också blandningen av det amerikanska och det koreanska.

Författaren tar ett intressant grepp om berättelsen och låter den skildras genom de olika karaktärerna. Läsaren får få fakta till att börja med. Därefter avslöjas mer och mer av inbördes relationer, intriger och hemligheter. Ingen är väl så oskyldig som läsaren först tror. Men huvudfrågan rör skulden, vem som är skyldig till att ha orsakat explosionen.

Det går lite trögt för mig att läsa. Författarens lista i början av boken över karaktärerna är en stor hjälp så att jag kan hålla isär dem.

Själva berättelsen rymmer många teman, bland andra kulturskillnader, sexuella övergrepp, barn med neuropsykiatriska funktionshinder, alternativmedicinska behandlingar med mera. Den avslutas med en intervju med författaren samt ett antal diskussionsfrågor.

Boken är välskriven och behandlar intressanta ämnen, men jag känner inte att den riktigt funkar för mig

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.