Fredag kväll den 8 oktober och lördagen den 9 oktober 2021: Lite ur fas


 Kära dagbok…

Fredagskvällen var en riktig tröttkväll som jag befarat. Det var skit på TV, men jag hade den påslagen för att stänga ute andra ljud och kunna läsa min bok på gång. Inne i Pojkrummet spelades det nämligen spel ganska livligt. Nåt vettigt åt jag inte. Det blev några salta pinnar och chipssmulor till en Staropramen. Lite senare hyfsade jag tre ostkanter och åt med kex, de sista druvorna och ett och ett halvt glas rött. Sen var det god natt för min del.

Ostassiett boken Dottern och ett glas rött

Några bitar ost, några kex, ett par druvor, läsning och så vin till. Sen blev det god natt.

Fästmön var på middag hos en kompis, men kom hem just som jag var på väg i säng. En kan säga att vi är lite ur fas just nu.

∼ ♦ ∼

Boken Dottern och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag förstås skittidigt, jag är ju ledig. Katterna fick mat och sina pottor tömda. När Anna började röra på sig fixade jag kaffe. Sen startade jag lördagen såsom den ska startas – med läsning och kaffe på sängen. Det går undan nu med boken, den är lättläst och underhållande.

Vi dividerade om vad vi skulle göra denna gemensamma lediga dag. Det blev aktiviteter på var sitt håll. Anna mådde inte toppen, men ville ut och röra på sig. Jag åtog mig att åka och handla på ICA Maxi Gnista. Tre kassar blev det och det var mest mat och snarr till i kväll. Jag kompletteringshandlade lite på Nya Tokerian, men fick inte köpa det jag ville där (!). Anna var ute på sitt håll och informerades, så hon införskaffade det som saknades.

Eftersom bilen behöver röra på sig också för att inte batteriet ska lacka ur passade jag på att besöka tre secondhand-affärer. Det var massor av folk i alla tre och jag stannade inte särskilt länge i nån. Två böcker fick följa med hem från Röda korset, Kastanjemannen (pocket för tio kronor) och Falska vänner (inbunden för 20 kronor).

 

Så småningom strålade vi samman hemma för en gemensam eftermiddagsfika i alla fall. Nä, vi umgås inte så mycket längre, jag och min sambo. Vi sover ihop i alla fall. Och idag fikade vi. Vi ska också äta tillsammans. Det blir kyckling och rotsaker i ugnen med diverse goda röror till. Jag har valt ett ripassovin av årgång 2017 som nu står och luftar till lördagsmiddagen. Den årgång jag drack först var 2013 och då fick vinet högsta omdöme.

Jag skickade ut Anna på stan igen eftersom hon hade glömt ett viktigt ärende. Som så ofta när jag är ledig startade jag tvättmaskinen. Tvätten är det dags att hänga nu!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 8 oktober och lördagen den 9 oktober 2021: Lite ur fas

  1. Spontat kan jag bara hålla med att TV utbudet är uselt på helgerna. Idag på bästa sändningstid kl 20 Tomte, fortsättning på julkalendern i ettan, i fyran vuxna legobyggare.. gah.Nåja, man får plocka fram nått på play att kika på, efter fotbollen 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.