Dottern


Ett inlägg om den sjätte och avslutande (?) delen i Neshov-serien.Anne B Ragdes bok DotternAsså jag bara älskade norska Anne B Ragdes Berlinerpopplarna! 
Sen följde del på del i Neshov-serien, en serie som skulle bli en trilogi. I år kom sjätte delen, Dottern, ut på svenska. Jag köpte den i september.

Torunn har börjat känna sig hemma på Neshov, släktgården. Dessutom har hon tagit över begravningsbyrån efter en av sina farbröder som gått bort. En annan farbror och hans familj ska komma på besök. Det är en riktig regnbågsfamilj, med pappor, barn och mammor. Men just som Torunn tror att hon har fått nog av sin anklagande mamma, sina farbröder och relationer rent generellt drabbas hon – av kärleken. Om bara hon vågar välja den. Nån försvinner, men en okänd person med koppling till både Torunn och hennes farfar dyker upp.

Jag tycker om Torunn. Jag gillar henne jättemycket för att hon är modig. Det här att hon vågar ta över inte bara släktgården utan även en begravningsbyrå. Och hon gör dem till sina! Men jag känner också igen mycket hos henne i mig själv. Det jag tänker på är hennes känsla av ensamhet. Ja, hon är ensam, men hon har fortfarande en farbror, en farfar och en mamma i livet. Ändå känner jag igen vad hon menar. Utöver detta får Torunn mina sympatier för att hon inte gillar att laga mat.

Karaktärsskildringarna i den här serien är underbart skarpa. Jag ser personerna framför mig, allt ifrån deras fläckar på kläderna till deras flärdfullhet.

Den här boken börjar lite rörigt. Jag har svårt att få ihop alla trådar. Men… slutet blir som så ofta i den här serien både spännande och väldigt rörande. Det lyfter hela boken.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Neshov-serien:

  1. Berlinerpopplarna
  2. Eremitkräftorna
  3. Vila på gröna ängar
  4. Det finns alltid förlåtelse
  5. Det är min tur nu
  6. Dottern

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.