Recension: Inferno i snö


Ett inlägg i vilket Tofflan recenserar den tredje delen i Hannah Lönn-serien.Marie Bengts bok Inferno i snöDet dunsade till rejält på hallgolvet
den där eftermiddagen i slutet av september när Marie Bengts bok Inferno i snö hittade hit. Boken, den tredje delen om klädskaparen och amatördetektiven Hannah Lönn, visade sig vara en riktig tegelsten på över 500 sidor. Men det avskräckte mig icke, för jag har läst de föregående delarna och hade höga förväntningar på trean. Tack till Albert Bonniers förlag och författaren för att jag fick läsa och recensera den här pusseldeckaren!

Året är 1957 och det lackar mot jul. Hannah och hennes faster Lilly är på väg till ett pensionat på Öland där de ska fira jul. Ett snöoväder på resan tvingar dem emellertid att söka skydd på en gård. De blir helt avskurna från omvärlden. Där visar det sig dessvärre att Hannah och Lilly kanske har hamnat i ett rent helvet, inferno. En mordbrännare sprider skräck på Öland och ett av h*ns offer har kopplingar till familjen på gården. Kan Hannah avslöja hemligheterna och lösa fallet med mordbrännaren?

Författaren bygger från start upp en både ruggig och mysig miljö. Snön bäddar in gården och människorna som bor där, permanent eller på grund av ovädret. Strömavbrott råder och personerna i huset trevar sig fram när det har blivit mörkt, tillvaron är endast upplyst av dåliga ficklampor och stearinljus.

Såväl miljöskildringarna som personbeskrivningarna är briljanta. Bit för bit avslöjar centralfiguren Hannah de andra karaktärernas hemligheter och svagheter. Genom Hannahs ögon är läsaren med och bryter ner karaktärerna i onda och goda delar. Det är sannerligen inte lätt att veta vem som är just ond eller god. Även den mest pålitliga kan vara skyldig till ett och annat, kanske till och med mord… Slutet är oväntat, även om jag hade vissa misstankar om mördarens identitet. En riktig pusseldeckare där läsaren lotsas fram av författaren – och Hannah Lönn! – till den skyldige.

Inga korrekturfel och omslaget är bara sååå snyggt. Marie Bengts har verkligen lyckats – igen. Det här är old school deckardrottningklass! Och Inferno i snö är definitivt en bok jag ger bort i julklapp i år.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Hannah Lönn-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna!):

  1. En sax i hjärtat
  2. Döden klär i domino
  3. Inferno i snö (läs texten i recensionen ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.