Tisdag kväll den 21 september och onsdagen den 22 september 2021: Mötesrikt


 Kära dagbok…

Så trött igår igen. Jag vet inte vad det handlar om, mörkret, jobb, kroppen eller själen. Kanske en kombo av allt? Fästmön lagade god mat – som vanligt. På min tallrik låg en kycklingschnitzel med kokt potatis, svampsås och grönsaker. I glaset mjölk. Det är gott. Ibland har jag tur att få mjölk, som jag älskar, men numera dricker alltför sällan. Eftersom vi behöver mjölk till nån sås eller redning brukar det ofta bli över i literförpackningen.

Kycklingschnitzel sås potatis grönsaker mjölk

God mat igen – och mjölk till den.


Resten av kvällen satt vi i var sin fåtölj,
med Lucifer i stora korgen mellan oss, under soffbordet. Vi läste. TV:n var avstängd.


Det blev faktiskt bokbyte igår kväll också.
Jag har kämpat en del med en liten bok jag fick för recension. Mot slutet av boken (och kvällskaffet) kände jag att jag… kunde greppa den – till viss del. Nu har jag bytt till en deckare som kom ut i år och som känns ganska lättläst jämförelsevis. Det är den sextonde delen i Knutas-serien.

Böckerna Spår av Liv och Där den sista lampan lyser

Bokbyte från en bok lite svår att greppa till en ganska lättläst deckare.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan so busy

idag var det mötesrikt.

Onsdagen började med att solen försökte titta fram. Det gick sisådär. Jag trodde att jag bara hade ett kort morgonmöte på förmiddagen, men det visade sig att chefen glömt att kalla mig till enhetsmöte som vi ska ha varannan vecka. Det beror på att kallelsen redan har gått ut till enheten och jag har liksom dubbla tillhörigheter. Dessutom skulle jag föra minnesanteckningar idag. Men allt slutade väl, jag fick Zoomlänken i tid och kunde också anteckna – allt medan katterna flög förbi och jagade varandra, såg jag i ögonvrån.

Det blev en snabb lunch och direkt efter den möte igen. Före och efter försökte jag jobbar rent operativt. Kalendern fylls på varenda dag med nya möten. Det börjar bli rentav förskräckligt, när ska en hinna utföra allt en är med och pratar om? Vissa dar känns det som om jag håller på att gå sönder.

∼ ♦ ∼

I kväll ska vännen FEM ringa och vi ska ha planeringsmöte kring de kommande dagarna när vi ska träffas och jag ska vara lite ledig. Men först ska jag hjälpa Gymnasisten att värma en köpepizza i ugnen. Anna jobbar på jobbet till klockan 21, medan jag ska försöka jobba lite här hemma med diverse. Bland annat ska jag kontrollera minnesanteckningar från förra veckans styrelsemöte, flatmoppa några kladdiga golv med mera.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.