Torsdag kväll och fredagen den 17 september 2021: Helgen är här!


 Kära dagbok…

Katten Citrus vid köksbordet lunchdags

Vad blire för lunch???

Jag hade bestämt mig för att ha gårdagen helt mötesfri. Det var precis vad jag behövde. Det gjorde att jag kunde jobba på med mitt, bland annat förbereda en presentation jag hade idag. Dessutom kunde jag ta raster. På förmiddagen fick jag räkna elektrikerbesöket som rast, men sen tog jag både 30 minuters lunch och eftermiddagsrast. Raster – eller snarare luncher, kanske – var det fler som gillade. Citrus är som en klocka, hon kommer och hämtar mig när hon tycker att jag ska rasta, det vill säga gå ut i köket och äta nåt – och samtidigt ge henne nåt gott. Igår vid lunchtid bänkade hon sig i soffan i köket medan jag dukade fram ägg, varma koppen och mackor. Söt är hon, men se det enda hon fick var lite leverpastej, för det har veterinären sagt är OK att ge katter.

 

Lax potatis ärtor mjölk

Torsdagslax!

Boken på bilden ovan läser jag så snart jag får en stund över. Jag är nu mer än halvvägs i den. Den är så bra, obehaglig och den går snabbt att läsa. Igår kväll blev det faktiskt en hel del tid till att läsa efter middagen. Fästmön lagade lax i citron- och dillsås i ugnen samtidigt som hon kokade en tunna linssoppa till sig själv. Detta multitaskande i köket skulle jag aldrig klara av. Men äta kan jag. Och fisk blir en så där lagom mätt av. För övrigt vad gäller ätandet har jag inte varit så strikt den gångna veckan utan ätit bland annat en bulle och några mindre chokladbitar. Vidare har jag ätit stora portioner mat och en och annan kväll stoppat i mig ostar, kex och vin. Men ändå har jag gått ner alla kilon jag gick upp förra helgen och ett till. Tänk om jag kunde fortsätta gå ner härifrån…

Vi kollade en del på TV igår kväll och det enda vi smaskade i oss var var sin bunke kvarg med bär. Det vi kikade på var Det sitter i väggarna samt andra delen av Den som dräper. Båda programmen var spännande, fast på olika sätt, förstås. Klockan var därför över 23 innan jag hoppade i säng, så det blev bara en kort stunds läsning innan jag släckte. Natten var sen orolig med kattkrafs, blodsockerlarm och arbete utanför, men det var mest Anna som blev störd, jag sov ändå hyfsat.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan do you love me

Alla älskar mig inte.

Fredagen var snäppet ljusare och varmare än torsdagen, men det regnade på eftermiddagen. Jag tömde kattpottorna som vanligt, men sen tog jag en längre dusch före frukost. Därefter samlade jag ihop soppåsar och tog hissen ner till soprummet med ett mindre sopberg. Inget nytt där, alltså.

Idag hade jag tre möten varav ett av dem var ett möte jag var spänd inför eftersom den jag hjälper i ett ärende också är lite… spänd. Jag fick göra mitt bästa för att inte bryta ihop och tro att allt är mitt fel som vanligt. Hur var det nu med självkänslan..? Men jag måste förstå att alla inte kan älska mig och det jag gör, för jag kan ju inte älska alla heller. Jag måste också fatta att jag inte kan och vet allt.

På lunchen hann jag rensa golvbrunnen i duschen, nåt jag hatar att göra men som en får göra ganska ofta när en lever med långhåriga. Till eftermiddagsfikat tittade jag igenom mina räkenskaper. Flatmoppat har jag gjort ett antal gånger idag eftersom jag tycker att det är äckligt med skitiga golv.

∼ ♦ ∼

Dramaten formerly known as Roland

Dramaten formerly known as Roland och jag ska gå och handla i morrn.

Det är underbart skönt att det är fredag idag. Vi ska äta indisk hämtmat i kväll. Inte min favoritmat, men skönt att slippa stressa iväg och handla och laga mat avskyr jag. Nu ringer vi och beställer och så går nån (troligen jag) och hämtar.

Handla ska jag göra i morrn. Jag inser att jag får ta Dramaten formerly known as Roland, för vi behöver få hem en del tunga saker. Jag hade också tänkt putsa två fönster, men jag får nog skippa det eftersom jag är ensam. Fönstren måste öppnas helt och jag kan inte hålla reda på katterna eftersom det inte finns nån dörr att stänga till Bokrummet och dörren till Djungelrummet går att stänga sisådär. Möjligen putsar jag Djungelrumsfönstret.

∼ ♦ ∼

Det trillade in ett oväntat paket på seneftermiddagen. Tack Bokfabriken för Annika Torstenssons bok Spår av Liv!

∼ ♦ ∼

I kväll blir det emellertid mycket troligt så här efter maten (bara jag kan hålla mig vaken till 18.30 för mina Ritualsvaror, som jag beställde igår, ska levereras då):

Katten Lucifer sover i Annas fåtölj m ryggen mot kameran

Troligen blir det så här i kväll efter maten.

∼ ♦ ∼

Anna jobbar hela helgen, tre dagpass inklusive idag till klockan 16 samt ett dagpass till 14 på måndag. Jag ska inte bara städa den här helgen utan även rösta i kyrkovalet på söndag. Jag skulle träffa en kompis, men hon avbokade. Nu ser jag fram emot nästa vecka när jag dels ska få hjälp med mina onda fötter, dels ska vara ledig halva torsdagen och hela fredagen eftersom vännen FEM och Finske Pinnen kommer till Uppsala.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.