Onsdag kväll den 15 september och Försoningsdagen 2021: Snart blir det ljus i höstmörkret


 Kära dagbok…

Eftermiddagsfika på balkongen

Eftermiddagsfika på balkongen med energihöjande tilltugg och en titt på lokalblaskans framsida.

Mötesdag var det som sagt igår. Jag var så stressad och jag hann egentligen inte ta nån rast förrän klockan var nånstans mellan 15 och 15.30. Fästmön serverade lite energihöjande tilltugg till kaffet jag hade fixat under en bensträckare på två minuter (hann starta bryggaren men inte dricka kaffet). Det behövdes! Det gick att sitta på balkongen för det var lite soligt, men se lokalblaskan hann jag inte läsa, bara titta på dess framsida.

Vi var för övrigt ganska stressade båda två, för Anna hade bokat tvättstugan på eftermiddagen och hela kvällen. Utöver det gick hon och handlade samt lagade mat. När jag hade slutat jobba 16.30 tog jag hand om ren och torr tvätt, dukade och gjorde sallad. Det var vad jag hann.

Pasta carbonara grönsaker

Vitlökig och god pasta carbonara.

Anna lagade underbart god och vitlökig pasta carbonara, till mig och sig på kalkonbacon. Jag hade gärna avnjutit måltiden långsamt och med ett glas rött. Nu blev det hastigt inmundigande och vatten i glaset, för sen var det styrelsemöte. Det mötet höll på till klockan 21, ungefär. Efteråt var jag tvungen att kolla några datum och mejla (passade även på att kolla och besvara ett par jobbmejl…), så klockan var väl 21.30 först när jag äntligen kunde sätta mig i fåtöljen och ta en kall öl.

Klockan var strax efter 22 när jag hoppade i säng. Då läste jag min spännande bok på gång nån timme innan jag släckte. I natt vaknade jag och var uppe bara en gång. Sen flög jag upp ur sängen vid femtiden på grund av våldsam kramp i vänsterbenet. Jag hade fortsatt ont i benet hela dan idag, faktiskt. Vet inte vad kramperna beror på, kanske stillasittande. Jag tycker jag dricker mycket vatten om dagarna. Magnesium har jag provat tidigare utan resultat.

∼ ♦ ∼

Torsdagen jag vaknade till var mulen och mörk. Jag fick tända taklamporna i köket medan jag åt frukost. Tömde kattpottor, duschade, diskade lite och plockade undan ren disk som vanligt innan jag startade datorerna och satte mig för att jobba. Idag var det manfall i gruppen. En var ledig, en fick göra ett akutbesök till vården på förmiddagen, behandling på eftermiddagen, jag skulle få besök av hantverkare och den fjärde har ryggskott men är på bättringsvägen. Fyran har emellertid jobbat hela tiden och tvåan gjorde en hel del insatser mellan vårdbesöken. Tufft!

Hantverkaren (elektriker) kom när han skulle. Vi gick igenom vad som behövde göras och det tog sin lilla tid. Snabbt kom förslag på lösningar samt offert via e-post. Nu tar det en del tid innan armaturer levereras och elektriker har tid att montera dem plus göra övriga eljobb i lägenheten. Men det här känns bra, vi har fått en pålitlig hantverkare och det är guld värt. Förhoppningsvis får vi ljus i höstmörkret – nån gång snart.

Kablar

Vi ska få en del eljobb gjorda hemma.

∼ ♦ ∼

Lite mer ljus i höstmörkret blev beställningen jag gjorde av varor från Rituals outlet. Den levereras hem senast på måndag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 15 september och Försoningsdagen 2021: Snart blir det ljus i höstmörkret

  1. Oj det har verkligen varit fullt upp läser jag 🙂 Maten såg god ut.

    Vad bra ni verkar fått tag på en redig hantverkare

    Skönt att helgen är nääära nu !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.