Tisdag kväll den 14 september och onsdagen den 15 september 2021: Sträva efter ljuset


 Kära dagbok…

Pelargoner strävar mot ljuset

De strävar efter ljuset.

När nu höstmörkret obevekligen börjar sänka sig över oss är det viktigt att fortsätta sträva efter ljuset. Där jag sitter och arbetar just nu, vid morfars skrivbord i Bokrummet, har jag på fönsterbrädan några ynkliga små pelargoner. Växterna har inte riktigt hittat sin rätta plats i hemmet. Och hittar katterna dem kan det mycket väl hända att en blomma eller en knopp bits av. Men just nu har jag två små exemplar som blommar och som gör verkligen det jag skriver i rubriken: de strävar efter ljuset. Jag försöker ha bilden av dessa små pelargoner, som jag gömmer lite bakom en gardin, för ögonen all vaken tid på dygnet. Men ut kommer jag visst inte annat än på helgerna…

 

Pasta med kycklingfärssås parmesan tomat vatten o boken Grace

En rejäl portion tinad och värmd till tisdagsmiddag.

Igår kväll åt jag middag tidigt. Jag var hungrig. Gymnasisten hade ätit en stadigare lunch än jag och ville äta senare. Det var en rejäl portion spaghetti och kycklingfärssås som jag hade tinat.

Sen var det ganska skönt att sjunka ner i fåtöljen, bläddra i Antiktidningen och läsa ut boken om sanndrömmaren, en bok jag tyckte blev ganska… tradig. Nu har jag bytt till en relativt nyutkommen bok, en roman om ett kallt fall, troligen baserad på verkliga händelser. Tina Frennstedt skriver bra och har dessutom ett HBTQ-tema i den här serien, så mina förväntningar är höga. Jag har läst de två första delarna och inte blivit besviken.

Böckerna Grace och Cold case Skärseld

Bokbyte från en bok om en sanndrömmare till en bok om ett cold case, troligen baserad på verkliga händelser.

När Fästmön kom hem tog vi ett glas zinfandel, några bitar ost, kex, marmelad och c(mycket söta!). Min mage har låtit som åska i natt… Det åskade inte ute, men det regnade rätt bra, för övrigt.

∼ ♦ ∼

I morse krånglade min utrustning, så jag kom inte igång att jobba förrän efter en bra stund. Senare under dagen fick jag samtal från supporten och nu har vi bokat in en fredag förmiddag i oktober för byte av utrustning. Hurra! Medan jag väntade på att jobbdatorn skulle hämta kraft etc skrev jag lite privat, tog reda på ren och torr tvätt, startade en tvättmaskin och var ner till soprummet med kompostpåse (som var genomblöt igen. Dessa jävla papperspåsar funkar inte!!!) och kattskit.

Bitmoji jag vid dator med katt

Mötesdag vid datorn.

Den här dan kan klassificeras som en mötesdag. Jag hade två möten på förmiddagen och lika många på eftermiddagen och nu i kväll är jag på styrelsemöte – nere i källaren. Inte så lätt att sträva efter ljuset då…

Men jag är tacksam att jag har saker att göra och att mina tjänster och kompetenser är efterfrågade – även om jag blir trött av alla möten. (Jag gjorde för övrigt lite annat på jobbet idag också, till exempel språkgranskning och korrekturläsning av utskick till en chefsgrupp.) Samtidigt bävar jag för årsskiftet som kommer allt närmare. Jag vill inte tillbaka till helvetet…

∼ ♦ ∼

Ett möte – eller snarare en föreläsning – i morgon kväll är tyvärr inställd. Jag hade hoppats få lyssna på min brittiska favoritförfattare Elly Griffiths som skulle göra en föreläsning hos min arbetsgivare Uppsala universitet. Föreläsningen är nu flyttad till… mars 2022.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.