Helgen 10 – 12 september 2021: Mycket gott och blandat


 Kära dagbok…

Fredag eftermiddag efter jobbet skulle vi gå och handla lite nödvändigt. Två flaskor vin, till exempel – ett ripasso och ett zinfandel. Jag har nog druckit tidigare årgångar av båda, men hittade bara ett inlägg om ripasson. Fästmön, däremot hittade ett stort orange paket utanför ytterdörren. Brevbäraren hade INTE ringt på och böcker för tusen spänn kunde ha blivit snodda. Så jävla dåligt! Men innehållet var desto bättre. Fem böcker på svenska, tre på engelska. Jag ser fram emot en härlig läshöst. De böcker jag köpte var (för den som inte orkar klicka på bilderna och förstora dem): Tina Frennstedts Cold case: Skärseld, Mari Jungstedts Där den sista lampan lyser, Anna Bodins och Peter Sjölunds Genombrottet, Anne B Ragdes Dottern, Jojo Moyes Silver Bay, Angie Kims Miracle Creek, Agatha Christies/Mary Westmacotts The Burden och Jessie Burtons Bekännelsen.

Efter handling och uppackning av varor och litteratur blev det faktiskt gin o’clock. Anna blandade till fint åt oss.

Två GT

Gin o’clock före kräftskivan i fredags.


En drink passade fint före kräftskivan
som startade ganska sent för att vara oss. Vi inledde med var sin bit Västerbottenpaj. Kräftorna och stjärtarna var små och kinesiska, men salta. Inga färska kräftor fanns att få denna helg, tyvärr.


Jag drack två eller tre snapsar, kastade kräftskal och fick stigmata.
Eller också blev jag bara lite… förvrängd av det hela… Kvällen avslutades med senaste avsnittet av Hjerson. Sen blev det god natt.

∼ ♦ ∼

Lördagsmorgonen började lugnt med läsning och kaffe på sängen. Sen pratade vi om fönsterputsning och vi laddade våra putsmaskiner. Jag fick som vanligt hjärtinfarkt (stressar upp mig och blir irriterad), men jag putsade i alla fall sovrumsfönstret, tvättade gardiner och fönsterremsa samt hängde upp gardiner. Fel. Anna rättade till hängningen.

Efter ett telefonsamtal med Annas snälla mamma bjöd vi in oss på eftermiddagsfika. Det blev en skön promenad tur och retur. Ont i fötterna gjorde det visserligen, men bra att röra på mig för både kropp och själ. Vi fick en strut karameller från Åre chokladfabrik.

Klockan 17 – 19 hade vi bord bokat på Klostergatan fem. Vi åt en mycket annorlunda och mycket god måltid från meny nio. Det mesta var lokalproducerat. Ostar, salami (för Anna), gös, kalv (Anna), glass och kaffe. Och en massa goda tillbehör. Vinet var fantastiskt, ölet gott, servicen utmärkt. Även om notan slutade på alldeles för mycket går vi gärna dit igen. Det här var nånting utöver det vanliga. Fast nästa gång bokar vi nog en senare sittning så att vi kan sitta kvar länge och bara njuta… Nu gick vi hem och såg Saknad, aldrig glömd. I alla fall tittade jag.

∼ ♦ ∼

Söndagen inleddes ungefär som lördagen, men vi sov lite längre. Anna putsade två fönster, jag tvättade och strök gardiner och lite annat. Jag tänker att jag kanske fixar att putsa fönstren i Bokrummet och Djungelrummet nästa helg. Vi behövde vila och samla energi också. Därför blev det en tur till Ulva kvarn. Behållningen var som vanligt diversehandeln, där Anna hittade en trälåda till oss och en present. Vi tog kaffe och glass vid fallet mellan regnskurarna. Sen åkte vi mot stan och handlade middagsmat på ICA Heidan. I kväll serverar köket grillad korv med bröd, räksallad och bostongurka. Det blir en finfin söndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

I morrn är det måndag och ny arbetsvecka. Prioriterat för mig är korrekturläsning av magasin.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Helgen 10 – 12 september 2021: Mycket gott och blandat

 1. Åh så mycket mums ni käkat i helgen !

  Låter konstigt att dom lämnar utanför dörren.. borde dom inte ta med för uthämtning då `? hursom, tur det fanns kvar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja mycket, mycket gott har vi ätit. 😋😋😋
   Visst är det konstigt att det ska vara så svårt att trycka på ringklockan?! 😡Jag var ju dessutom hemma hela dagen och jobbade och hade givetvis öppnat. Tur att jag inte har tjuvaktiga grannar.

   Gilla

   • OK… ringde inte ens på dörren, det var skumt 😦 tur ändå att det var kvar. Jag brukar beställa från Apotea med earlybird lev, då ser jag till att hålla koll direkt på morgonen när man fått avisering, annars är man rädd att nån ska norpa det

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja Earlybird lev o liknande har alltid avisering, men det är brevbärarfirman – inte Post Nord i det här fallet – som inte har nån större servicekänsla. 😦

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.