Onsdag kväll den 8 september och torsdagen den 9 september 2021: Trött, värkig och nördig – och snart fullt igen


 Kära dagbok…

Jag var trött igår kväll. Det är nog så som jag sa till min nuvarande, tillfälliga chef under vårt avstämningsmöte, att det är så mycket som har hänt de senaste åren. Trots sex veckors semester tar sånt dåligt ut sin rätt. Jag känner mig bara tröttare och tröttare och värkigare och värkigare. Dessutom tycks det omöjligt för mig att komma ut om dagarna. Utomhusvistelse och promenad skulle inte på långt när lösa alla mina problem, men jag skulle må lite, lite bättre.

Kycklingfärspasta med oliver från Lännabruk och tomater

Snabb middag och god igår.

Idag ska jag i alla fall ut. Jag ska promenera genom stan upp till Igor, min frisör, på Drottninggatan och få håret klippt. Det växer som ogräs, konstigt nog. Och nej. Igor har ingen snygg webbplats och man betalar med kontanter – man får kvitto ur kassaapparat. Det är lite krångligare, men det funkar.

Nåt som också funkade bra igår var middagen. Jag åt rester och det passar perfekt när en är slut i rutan att bara hälla upp mat på en tallrik och micra. Gott var det dessutom med Fästmöns kycklingfärspasta och ja, jag åt grönsaker – tomater och oliver – till. Gymnasisten åt rostbiff och det fixade han själv att göra iordning (bröd och kött) åt sig. Efter order från hans mamma ställde jag fram tomater som han lydigt åt.

Resten av kvällen gjorde jag det jag hade bestämt: jag arrangerade om lite i en bokhylla, kontaktade en elektriker och inbjöd till möte hemma samt läste. Det blev bokbyte igår och jag lämnade de hemliga kvinnorna för en Grace. Boken jag läste ut hade jag fått för recension och boken om Grace fick jag förra månaden av vännen FEM när jag var och hälsade på/bodde hos henne och Finske Pinnen.

Katten Lucifer med böckerna Vem är Maud Dixon och Grace

Bokbyte ovanför Lucifer, från hemliga kvinnor till en Grace.


När Anna kom hem från jobbet åt vi kvarg.
Det är nåt vi har börjat göra om kvällarna, alltså äta en bunke kvarg med färska bär i. Vi tar det i stället för nåt sött onyttigt. Kvällskaffet dricker jag tidigare, men utan nåt till. Det tackar kroppen för! 

Jag kikade också på TV. Dels en utfrågning av centerns Annie Lööf, dels ett program om Magdalena Andersson, hon som ”alla” tror ska bli Stefan Löfvens efterträdare som partiledare för sossarna. Politikerna laddar onekligen för valåret nästa år.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan No worries

Jag älskar att korrläsa!

Idag vaknade jag till en mulen dag. Temperaturen är dock ganska hög. Anna sa att det var som en sommardag igår och så blev det även senare under dagen idag. Jobbmässigt har jag pillat med diverse småsaker. Mest laddar jag för läsningen av andrakorrektur. Jag hoppas att pappersutskrifterna levereras under morgondagen så att jag kan börja. Pappersutskrifter är bäst för mina dåliga ögon. Det är 48 sidor allt som allt och när en korrekturläser kan en inte läsa som när en läser en bra bok eller en intressant tidningsartikel. En måste ”läsa med andra glasögon” och en måste var koncentrerad. När koncentrationen släpper, måste en pausa, annars riskerar en att missa fel. Men nördig som jag är kan jag bara säga: jag älskar att korrläsa!

Hemarbetet har varit det sedvanliga. Igår kväll plockade jag ur diskmaskinen, men den är snart full igen. Idag tömde jag kattpottorna och gick med sopor – sophinkarna blir också snart fulla igen. Och kompostpåsen av papper gick som vanligt sönder, men idag var jag beredd och den här gången hamnade inget avfall på nya hallmattan. Märkligt nog är det hinken med plastförpackningar som behöver tömmas oftast. Jag trodde sånt skulle minska..?

Plastflaskor

Trodde dessa skulle minska..?

∼ ♦ ∼

Klippning var det och kvällsmat på stan blev det efteråt. Det var en varm kväll och jag önskade att jag inte hade varit solo. Men så var det. Anna jobbar och de flesta kompisarna finns i Motala. Jag tog en vegetarisk bookieChurchill Arms och en Fuller’s ESB till den. Kaffe på maten utan dessert unnade jag mig, fast den lilla mörka chokladbiten åt jag förstås.

∼ ♦ ∼

Nån skönhet har jag aldrig varit, men… jag tycker att Igor klippte mig bra, som vanligt. Notera också tapeten i bakgrunden (från Churchill Arms). Nåt sånt skulle jag kunna tänka mig i sovrummet!

Nyklippt selfie med solbrillor

Ingen skönhet, men snyggt klippt och snygg tapet i bakgrunden.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 8 september och torsdagen den 9 september 2021: Trött, värkig och nördig – och snart fullt igen

  1. Snygg klippning! Och japp, hemarbetet är det sedvanliga…det fyller tillvaron, på gott och ont. Hoppas att du får en fin helg, kram.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.