Tisdag kväll den 7 september och onsdagen den 8 september 2021: Inställda möten, flera möten och så lite liv där emellan


 Kära dagbok…

Igår kväll skulle jag iväg på höstens första styrelsemöte. Men det blev inställt på grund av manfall. Jag tycker att det är ganska dåligt att lämna återbud i sista stund. Samtidigt vet jag att saker och ting kan inträffa i det vi kallar livet. Nu är mötet framflyttat till onsdag nästa vecka. Då kan förhoppningsvis alla delta.

Detta innebar att Fästmön hade stressat med middagen i onödan. Men sen kunde vi sitta desto längre och njuta av den. Hon gjorde en jättegod kycklingrätt. Till det serverade hon röror och ugnsbakade potatishalvor till mig och Gymnasisten, bulgur till sig själv. Det hela var mycket, mycket gott och jag hoppas på en repris snart. 

Kyckling potatis och röror

Mycket, mycket god tisdagsmiddag.

Till helgen ska vi också äta gott, men på lokal. Till fredag har Anna köpt kräftor. Jag har bokat bord hos K5 för Anna och mig på lördag kväll. Som det verkar får vi ytterligare en ”barnfri” helg. Då vill i alla fall jag äta sånt som kanske bara Anna och jag gillar och göra sånt som är mysigast att göra som ett par.

Bitmoji Tofflan Bravo

En firma svarade nästan genast!

Efter maten igår skrev jag ihop en sorts offertförfrågan till sex olika elfirmor. Tre hade goda och nya rekommendationer på nätet och tre blev jag rekommenderad från två olika personer. Och kan du tänka dig, kära dagbok, en firma svarade nästan genast och ville boka in ett möte! En firma svarade ungefär samma sak och en annan tackade nej idag. Nu tänker jag att resten ska få åtminstone dagen på sig att läsa och svara innan jag bestämmer vilken firma jag tar hit. Troligen blir det så att nån kommer hit och tittar först innan arbete påbörjas. För en sak ger som bekant en annan. To be continued…

Tisdagskvällen avslutades med Hjerson, där jag mest skrattade. men lite spännande var det också. Läsning blev det även, men jag tycker att boken, som nu närmar sig slutet, börjar bli lite… för mycket…

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan legend

Hon behöver en stjärtkudde.

Den här veckan skulle det bli lite varmare. Det märker jag ju inget av eftersom jag sitter inomhus hela tiden. Därför är det extra viktigt att jag tar mig ut på helgerna åtminstone. Men i morrn ska jag gå och klippa mig efter jobbet, så då lämnar jag hemmet en stund.

Även denna arbetsdag bestod av en massa möten. Jag har nu inte bara ont i rumpan av allt sittande, jag har fått ont i vänsterfoten också. Det ska bli skönt att få iväg jobbets skrivbordsstol framöver. Sen får jag väl ta med en stjärtkudde när jag ska återgå i tjänst IRL den 4 oktober. På fredag eller måndag får jag ett papperskorrektur levererat personligen av en redaktör. Toppenservice!

Idag hade vi bland annat enhetsmöte, kanske det (näst) sista via Zoom. Enhetsmötet var jättebra, roligt, avspänt, konstruktivt och lärorikt – så som enhetsmöten ska vara när de är som bäst. Det är föga givande att lyssna på folk som mal på om allt som står i deras respektive kalendrar. Att presentera sig själv kan vara svårt för en del. Nu blev det lätt för alla.

Ulrikaposter Wallstars

Jag är Ulrika. Postern finns att köpa hos Wallstars.

∼ ♦ ∼

Vi blir ensamma i kväll, Gymnasisten, jag och Tisslingarna för Anna ska iväg och jobba. Jag ska försöka komma vidare i boken jag har fått för recension. Bör nog kunna avsluta den snart eftersom jag har knappt 70 sidor kvar. Vidare ska jag tvätta och kanske stuva om lite till i en bokhylla. I afton äter vi olika, jag äter rester från måndagen (spaghetti och kycklingfärssås).

Citrus har varit busig, framför allt på förmiddagen, så nu blir det nog tröttmössan på i kväll. Så här gott sov hon på en av soffkuddarna igår kväll:

Citrus sover på svart soffkudde m tassarna framåt

Citrus hade tröttmössan på igår kväll.


För övrigt figurerade Citrus med sin mamma och sin bror Lucifer
på ett av tre foton som handlar om mig när vi skulle göra en övning på dagens enhetsmöte. Övriga bilder blev den fina skrivboken med pennan och Motalabron. Vinbilden fick inte vara med, precis enligt förslag från en och annan här och var.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 7 september och onsdagen den 8 september 2021: Inställda möten, flera möten och så lite liv där emellan

 1. Inget ont som inte har något gott med sig 🙂 men, tråkigt när man är inställd och så, när möten på fritiden ställs in.

  Det är svårt att anlita hantverkare… dom som är populära brukar inte ha tid. Men, rekommendationer från andra är alltid en hjälp på vägen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det blir ju lite hattigt med tider och så, men nu har spikat en ny tid nästa vecka när vi alla kan. Än så länge.

   Vi får se. Först svarade de skitsnabbt, sen har de inte svarat på mitt andra mejl… Får ge dem till i morrn, annars kontaktar jag nästa firma.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.