Måndag kväll den 6 september och tisdagen den 7 september 2021: Vardagslunk var dag


 Kära dagbok…

En vecka och en dag har jag arbetat efter sommarsemestern och det känns som om jag inte har haft semester alls utan bara jobbat. Jag är redan inne i vardagslunken. Vissa dar känns det OK, andra dar känns det bara… trist och tröstlöst. Kanske blir det annorlunda när jag faktiskt ska börja vara på jobbet igen och gå hemifrån. Jag tar mig ju liksom inte ut så mycket annars, särskilt inte på vardagarna.

En måndag på Main street, en typisk vardag, innebär allt som oftast spaghetti till middag.Vi har ju fortfarande ett av Fästmöns barn som bor hemma. Igår gjorde Anna en sås till pastan på kycklingfärs. Var och en addade sen själv lite extra kryddor – på bilden de kryddor jag öste på. Det blev gott och jag åt alldeles för mycket. Det var ganska skönt att sjunka ner i fåtöljen efteråt och glo på Huss i två timmar. Sen gick jag och la mig, läste helt kort och somnade som en sten. Men i natt vaknade jag några gånger, sov oroligt, alltså.

Annas pasta med kycklingfärssås

Måndagsmat.

∼ ♦ ∼

Idag på tisdagsmorgonen hände emellertid nånting utöver det vanliga. Fast inte nåt bra, förstås. Jag hade tömt kattpottorna och knutit ihop ett par soppåsar när jag startade kaffebryggaren som satt i ett av diskbänksbelysningens eluttag när det sa…

”Poff, fräääs!

och så slocknade såväl lampa som bryggare. Lampan hade pajat och nu vet jag inte exakt hur mycket, för även båda uttagen var helt döda. Detta innebar att jag snabbt fick möblera om i köket för att få mitt morgonkaffe efter duschen till frukost. Nu är jag ingen elektriker så jag vet inte vad jag ska göra. Gissningsvis är hela armaturen trasig och behöver bytas ut och sånt kan jag inte göra själv. Men en diskbänksbelysning behöver vi ju ha och ska vi ändå ta hit en elektriker kan den personen få montera ytterligare en armatur med uttag, över vår andra bänk i köket, med mera… To be continued…

Arbetsdagen förflöt med möten, diskussioner och diverse småplock. Jag känner mig fortfarande ny på jobbet och har ibland svårt att veta om jag ska ge mig in i/ta tag i vissa saker. Detta är nåt jag ska ta upp med min tillfälliga chef under morgondagen när vi har en kvarts avstämningsmöte.

∼ ♦ ∼

I kväll återgår även andra saker till vardagslunken. Jag skulle ha varit på styrelsemöte, men det blev manfall. Därför hinner jag med god marginal se Hjerson klockan 21. Först tyckte jag att serien bara var konstig. Nu är den fortfarande konstig, men också spännande. Sen är det väl läggdags, precis som var dag.

Katten Lucifer sträcker ut sig i lilla korgen

Även Lucifer har läggdags – var dag.


Lucifer
får också illustrera hur en katt ska få må
och hur gott en katt ska få ha det. Jag grinade nästan när jag läste i lokalblaskan om hur flera kattungar dumpats vid E4:an. Tre togs omhand, en kattunge hade blivit påkörd. Den som inte säkert vet att den kan ta hand om dem ska inte skaffa husdjur! Och om nåt oförutsett inträffar ska levande varelser inte dumpas vid en motorväg. Hur är man funtad då??? SKÄMMES!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.