Söndag kväll den 5 september och måndagen den 6 september 2021: Trött, men alltid Hurtig


 Kära dagbok…

Söndagskvällen förflöt och jag kände mig trött. Det är som om en helg inte räcker för återhämtning. Jag börjar bli är gammal, helt enkelt, för en kan ju inte påstå att jag var superaktiv dessa mina två lediga dagar förra veckan. Nåja, det var skönt att vara ensam hemma och ännu skönare att slippa laga mat. Det fanns rester kvar från fredagsmiddagen som bara var att micra.

Söndagsmiddag kyckling potatisgratäng vatten bok

Bara att micra fredagsmiddagen till söndagsmiddag!

∼ ♦ ∼

I morse var det fler som inte var så pigga, förutom jag själv. Jag brukar alltid vakna före mobillarmet. Det gjorde jag idag också – en minut innan det tillrade igång. Då hade Fästmön redan varit uppe en god stund. Hon måste gå på nån sorts autopilot efter att ha jobbat en tung helg. Men hon sa att hon blev pigg av vår lilla fikautflykt till Fullerö. Jag kände mig mera som Lucifer

Katten Lucifer hänger över kanterna till lilla korgen

Lucifer får illustrera måndagsmorgonens känsla.

 

Hurtigposter från Wallstars

Jag behöver bli mer som mitt efternamn. Affischen – och liknande – finns hos Wallstars.

Så därför var det första jag gjorde i morse att mejla min nuvarande chef och be om flexledigt en och en halv dag senare i månaden. Det gick bra under förutsättning att det stora korrekturjobbet inte ligger där då – och det gör det inte. Jag informerade mina närmaste arbetskamrater om ledigheten.

Måndag idag och vädret är förstås kanon. Enligt Annas snälla mamma skulle det bli varmare i veckan. Typiskt att en ska sitta inomhus och jobba hela dagarna då. Jag kände väl liksom Anna att jag blev piggare av att vara ute, men att jag behöver mer utomhustid. Nån sorts lösning på det behöver jag nog komma på, jag behöver bli mer som mitt efternamn, helt enkelt. Gissa om jag skrattade när jag såg den här postern hos Wallstars. Den handlar om en hel familj och min familj består som bekant av… mig. Därför blir det lite svårt med ”vi håller ihop” och ”en för alla, alla för en”, men ”bästa familjen”, ”fantastiska” och ”mirakulösa” stämmer ju. (<== självironi)

Ja ja, jag utförde en del vettigt i hushållet (tömde kattpottor, fyllde på sand igår, tog reda på ren och torr tvätt från igår, bäddade samt startade en diskmaskin) innan jag satte mig för att jobba. Inledningen idag bestod av tre möten och sen blev det lunch. Det var den förmiddagen, det. Eftermiddagen ägnade jag åt en del ekonomiska möten och jobb och så hann jag fika innan arbetsdagen var slut.

∼ ♦ ∼

I kväll är vi tre igen på Main street. Anna ska slänga ihop spaghutti och kycklingfärssås. Det gillar vi!

Bitmoji Tofflan tummarna upp

Spaghutti med kycklingfärssås gillar vi!


På TV:n går
Huss i två timmar på Kanal 5 med start klockan 20. Jag ska väl glo om jag orkar. Och läsa. I morrn kväll är jag på styrelsemöte fram till nästan läggdags. Men den 16 juni 2022 är jag inte i Sverige, då är jag upptagen med annat, i London, ja ja…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 5 september och måndagen den 6 september 2021: Trött, men alltid Hurtig

  1. Jag försöker att ta mig ut och gå en halvtimme på lunchen, skönt med ett avbrott och lämna ”arbetsplatsen” 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.