Lördag eftermiddag och kväll den 4 september och söndagen den 5 september 2021: Lugnt hemma, rörig marknad och fika på Fullerö


 Kära dagbok…

Det blev en lugn lördagseftermiddag och kväll. Jag hann med ett bokbyte på eftermiddagen. Den lilla boken jag läste ut innehöll mycket att tänka på, så mitt recenserande inlägg publicerade jag inte förrän i morse. Nu läser jag ytterligare en bok jag har fått för recension, denna dock en spänningsroman. Även den boken verkar bra och jag har kommit ganska långt i den. Roligt när en får bra böcker för recension!

Böckerna Att vara människa och Vem är Maud Dixon?

Bokbyte från en bok om meningen med att vara människa till en bok om vem ÄR människan?!

Roligt i svensk bemärkelse, inte norsk, såg Fästmön inte ut att ha det vid gårdagens middagsbord. Men hon sa själv att hon inte led av maten jag lagat – sill och potatis – utan att hon var väldigt trött. Hon avstod alkohol till maten, drack bara en alkoholfri öl, medan jag tog två snapsar och en starköl. Lite kraft fick hon nog av maten i alla fall, för hon fixade var sin dessert – varma äppelklyftor med kanel och vaniljkvarg.

Vi höll oss så pass vakna (i alla fall nästan båda två) att vi såg första delen av fjärde säsongens Saknad, aldrig glömd. Och i samma veva fick jag besked om att vännen FEM och Finske Pinnen kommer och hälsar på torsdag – lördag senare i september. Nu hoppas jag bara att jag får ledigt från jobbet halva torsdagen och fredagen!

∼ ♦ ∼

Vem är Maud Dixon o kaffe på sängen

Söndagsmorgon med kaffe på sängen och en god bok.

I morse var Anna uppe tidigt och gav sig ut i den kalla morgonen. Det var visst typ tre grader när hon stack. Själv låg jag och sov tills klockan var över åtta. Jag känner mig jättetrött hela tiden. Brist på frisk luft och ljus, inget snack om saken. Jag fixade kaffe och grep mig sen an månadens andra recensionsexemplar. Boken har börjat lite pladdrigt, men jag tycker att författaren ändå lyckas bygga upp viss spänning.

Just när jag skulle sätta mig vid frukostbordet upptäckte jag att nån katt hade spytt igen. Denna gång bara på ett golv, så det var lätt att torka upp med papper och flatmopp. Ingen av katterna verkade särskilt sjuk utan tiggde vid köksbordet som vanligt.

Jag körde en maskin tvätt i morse och tvättade ytterligare maskiner på seneftermiddagen. Vidare bäddade jag rent hos Gymnasisten, tömde kattpottorna och var ner med sopor i såväl soprummet som i garaget. Sen visade det sig att Gymnasisten inte skulle komma hit förrän efter skolan i morrn. Men nåja, nu är sängen bäddad och klar.

Vädret blev bättre och solen tittade fram. Jag tog bilen och åkte till Ulva höstmarknad. Det var… ganska värdelöst. Det kostade 50 spänn att parkera och Swish funkade inte. Jag hittade en hundring och kunde betala kontant – och fick mynt tillbaka.  Himla bra – INTE! – när alla tog betalt via Swish. Gissningsvis blev nätet helt överbelastat. Jag tog bara en repa förbi alla marknadsstånd – såg en bekanting från Gotland! – och in på diversehandeln, men sen gick jag till bilen och åkte därifrån.


Jag hade Slottsnycklarna med mig
och åkte dit i stället. Där var det varmt och skönt. Jag skördade morötter åt Anna och gula och röda tomater åt oss alla.

Men trist att vara där ensam. Jag fick för mig att åka till Fullerö (<== tråkigaste webbplatsen!!!) och köpa mig en glass. På vägen genom Svartbäcken fick jag ett sms. Jag körde in till kanten för jag tänkte att det kanske var Anna. Det var det. Hon var ledig två timmar mitt på dan idag, men fick vila på en soffa som stod i en korridor. Inte mycket vila, med andra ord. Så kan du tänka dig, kära dagbok, jag svängde in till Äldreboendet och fick en fikadejt på Fullerö med min fästmö och sambo! Vi hittade fikaplats utomhus och det var skönt och lagom varmt, med sol, frisk luft och grönska. Tyvärr en massa gapiga ungar också som inte tycktes ha några föräldrar som ägnat sig åt barnuppfostran. Men det blev en stunds avkoppling i alla fall. Innan jag skjutsade tillbaka Anna till jobbet gick vi genom affären och snabbtittade lite. En klunga folk hördes och stod i vägen flera gånger. Grrr… Jag tror att jag har blivit helt asocial…

∼ ♦ ∼

Tisslingarna har fått mat, men vill säkert ha mer. Jag själv ska mikra grillad kyckling och potatisgratäng, rester från i fredags. Sen blir det till att sjunka ner i fåtöljen och ladda för en ny arbetsvecka. Jag har ringt en vän som fyller år och lämnat en hälsning på mobilsvar. Kanske hörs vi senare – eller nån annan dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag eftermiddag och kväll den 4 september och söndagen den 5 september 2021: Lugnt hemma, rörig marknad och fika på Fullerö

 1. Se där, du fick till lite utflykter du också i helgen 🙂

  Det där med swish… har jag inte vant mig riktigt med än, och då vill man ju ändå att det ska funka NÄR man måste använda det…

  50:- för parkering lät hutlöst..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo så blev det, men… jag tycker att det är svårt att göra utflykter på egen hand här i Uppsalatrakterna plus att jag inte har så många kompisar här att dra med ut. I Motala är det helt annorlunda, jag gillar att göra utflykter på egen hand MEN jag har också fler kompisar. Nu hade jag tur och kunde få med mig Anna ut en stund och det tyckte förstås både hon och jag var kul. 😛

   Det handlade om att nätmottagningen var dålig där ute, men det blir ju hopplöst att använda Swish OCH även betala med kort då om det blir överbelastning.

   Ja, det tyckte jag också. Jag hade ju liksom ingen direkt glädje av min kvart på marknaden… 😦 Storstadspriser på landet…

   Gilla

   • Håller med, det blir mer utflykter här också när jag har sällskap, annars blir det mest promenader utan mål 🙂

    Vi är ganska beroende av ett fungerande nät…

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Synd att vi inte bor i samma stad!
    Jaa, visst är vi beroende av ett fungerande nät. Härom morgonen hade vi strömavbrott en kvart. Det tog rätt lång tid för routrarna att återhämta sig efter det – och jag kunde inte göra så mycket under tiden mer än vänta…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.