Ett rödvin: Bottega Valpolicella Ripasso Superiore 2017


Ett inlägg om ett rött vin köpt på Ålands hav.


 

Bottega Valpolicella Ripasso Superiore 2017

Ett ripassovin från sommarens kryssning.

Det blev endast ett par flaskor rött som följde med hem från Ålands hav. Den första satte vi i oss ganska omgående efter att vi hade kommit till Uppsala. Igår kväll öppnade jag flaska nummer två, Bottega Valpolicella Ripasso Superiore 2017.

Det här vinet hittar jag inte så mycket information om på nätet. Det finns inte att köpa på Systembolaget. Priset på taxfreeshopen minns jag tyvärr inte, men gissningsvis låg det på cirka 120 kronor, om inte mer.

Enligt Vivino.com är vinet fylligt, ganska lent, torrt och mjukt. Den här ripasson rekommenderar webbplatsen till nöt, kalv och vilt. Jag åt kolgrillad kyckling, Fästmön drack vinet till oxfilé och fläskkött. Båda åt vi ugnsbakade rotfrukter och grönsaker till, inklusive vitlök. Jag tog en klick hot béarnaisesås också samt vitlökssmör till kycklingen.

Jag tyckte att vinet var fruktigt. Det kändes dock inte så fylligt och eftersmaken var inte jättelång. Det passade fint till min kyckling och jag hörde inte sambon klaga på det till sitt kött. Efter maten intog vi var sitt halvt glas utan nåt till. Det gick också bra.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.