Lördagen den 28 augusti 2021: Fler böcker och överdådig måltid på Byblos


 Kära dagbok…

Även idag hade vi några ärenden på stan, dock inte det som var mest prioriterat. Nåja. Det blev en del shopping och jag köpte… böcker. Ja nu köpte jag bara en bok till mig och den var billig. Fästmön fick en lite dyrare bok, men jag tänker nog läsa den också sen när hon har läst den. Just nu är vi emellertid inte helt synkade vad gäller läsning. Jag läser så snart jag får möjlighet, för Annas del är det annat än böcker som hon läser. Boken jag köpte till mig själv har jag tänkt köpa, men eftersom den har ett tungt tema ville jag vänta tills jag kände mig starkare. Jag började faktiskt läsa lite i den medan Anna var i en provhytt. Den går nog snabbt att läsa trots det tunga temat, är mitt första intryck.

Böckerna Herrarna satte oss hit och Få se om hundarna är snälla i kväll

Dagens bokshopping.

∼ ♦ ∼

Syskonen O Anna och Annas snälla mamma

Bror och syster O. Närmast kameran Anna och hennes snälla mamma.

I kväll fick jag följa med Anna och delar av hennes familj till Byblos. Där åt vi middag med två av Annas barn, Annas snälla dotter och Gymnasisten samt Annas snälla mamma. De som inte hade varit där tidigare hade nog ingen aning om hur mätta vi skulle bli.

Som vanligt blev det en överdådig måltid, trots att tre av oss enbart tog huvudrätt och dessert. Anna och dottern tog en avsmakningsmeny som var nåt alldeles… enormt. Annas snälla mamma och jag höll oss till kyckling. Vi tre äldsta drack libanesiskt rödvin till maten. Jag tog glass och kardemummakaffe till dessert. Sen kom ett fat med melon in… Notan slutade på en ganska hög summa, men Annas snälla mamma betalade sin del och lite till, Anna och jag delade på resten. Nu tror jag inte att vi äter nåt förrän i morrn. Men riktigt säker kan en förstås inte vara, det är ju trots allt lördag (lördagsgodis, kanske…)

∼ ♦ ∼

Tisslingarna fick kalkon i sina skålar innan vi gick. Sen sussade de gott på sina favoritplatser när vi kom hem.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.